podivní brouci v bytě

Dobrý den, prosím o radu. Před dvěma měsíci jsme se přestěhovali do nově zrekonstruovaného prostoru, který byl předtím v příšerném stavu (plíseň, půda zamořená holuby apod). Mimo to jsme měli měsíc uskladněný veškěrý nábytek a věci ve skladu jedné stěhovací firmy. V posledních dnech máme podivné štípance. Často tady nacházím brouka, kterého nemůže nikde vygooglit. Poznáte ho někdo?

podivní brouci v bytě
podivní brouci v bytě
Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 

Váš popis i foto přesně vystihuje. Je to čmelík. Čmelící sají na drůbeži /říkala jste že tam byli před měsícem holubi/ a vydrží v neobydlených kurnících až rok. Je to velký problém. Hubí se chemicky. Více už zde http://www.skudci.com/cmelik-kuri

Tak jsem se koukl na toho čmelíka, ten dosahuje 0,5mm po nasátí dvojnásobek, tento brouk má přes půl centimetru. Co to tedy je??

Je to klíšťák holubí. Bacha na něj, přenáší spoustu nemocí!!!!

Je to téměř skoro jistě klíšťák holubí: https://www.skudci.com/klistak-holubi

Dobrý den,
Na půdě máme již 3. Rokem netopýry, kterých se snažíme zbavit, ale zatím bez úspěchu. Spolu s netopýry se u nás začali objevovat tito brouci. Vypadá to na nějaký druh klíštěte. Jedinou shodu jsem našla s klíšťákem netopýřím. Chci se zeptat, jak se toho zbavit a jde to i na člověka? Mám hrůzu z normálních klíšťat a tohle mě děsí o dost víc.
Děkuji za odpovědi.

Comment Upload: 
20230731_224239.jpg20230731_224023.jpg

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.