Malé chrobáčiky v byte

Dobrý deň,

rád by som sa Vás spýtal o radu.
Tohto roku som sa ako nájomca nasťahoval do jedného malého bytu v Petržalke, blízko jazera Draždiak. byt je čistý a pravidelne ho upratujem, umývam a vysávam. Všetko bolo v pohode až kým neprišli obrovské horúčavy a zhruba od druhej polovice Júla sa mi v byte objavili zvláštne malé chrobáčiky (zapáchajú keď ich rozpučím).

Spočiatku sa vyskytovali len na parapetne okna v kuchyni. Tú som pravidelne čistil každý deň. Postupne sa rozšírili do miestnosti - na stôl, na kuchynskú linku...dokonca sa začali vyskytovať aj v skrinke kde mám poháre, taniere....išli aj tam kde mám príbor. všetko som vyčistil a umyl. Keď sa vonku ochladilo a boli dažde, tak som ich vôbec nevidel. Potom od augusta ako sa začalo znovu otepľovať tak sa objavili znova.
Tentokrát sa vyskytovali aj v kúpeľni a v obývačke....lezú mi všade (po podlahe, v kuchynskom nádobí a idú hlavne do miest kde je tma. Začali sa objavovať v nepredstaviteľnom množstve najme večer keď liezli už aj po stenách.
Vysával som ich dvakrát do dňa, striekam ich všade Sanytolom, alebo Savom (bez chlóru-bez zápachu) no po pol hodine sa znovu objavia vo veľkom množstve (najme večer). Vyupratoval som aj pod nábytkom kde som našiel aj nejaké malé žlté larvičky (neviem či to s tým súvisí).

Len pred týždňom som zistil, že sú vo veľkom množstve aj v mojej špajzy (v múke, v čaji, v kakau, v bezlepkovom zahusťovadle)....Vyhodil som viac ako polovicu svojich potravín a vystriekal špajzu ako i parapetne prípravkom Biolit. Trochu to pomohlo. Objavujú sa už v podstatne menšom množstve ako doteraz. Ale stále prilietavajú (mám dojem, že priletia z vonku a prepchajú sa aj tými najmenšími škárami cez okno....

Čím to prosím Vás môže byť. žeby lokalitou (zdržiavajú sa pri oblastiach kde je voda, alebo jazerá ako spomínaný Draždiak) a ich výskyt je hlavne v lete v horúčavách?? Blízko bytovky máme tiež listnaté stromy...

Prosím budem rád za Vašu radu
Do prílohy prikladám aj fotky tých chrobákov.

Prajem pekný deň

Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.