Je to zase pisivka? Co proti tomu dělat?
Zdravím, asi před rokem jsme se přestěhovali do bytu v praze, první podzim se nám tu na okně vyskytla první pisivka, den na to jsme už zahlédli a zahubili asi 3 nebo 4 a přes noc jsme jimi měli zamořený celý pokoj, počítače, okna, skříně, stůl,...
Nevěděli jsme co to je a ani bychom si sami nevystačili, protože ze dne na den jich tu byly opravdu stovky, až tisíce. Deratizér! - mimo jiné nám řekl, co je to za brouka - pisivka - a že jich v životě tolik neviděl.
Takže jsme tři dny do bytu nemohli.
Od té doby byl klid, teda aspon do jara. Začaly vlhka a na okně (stejném jako posledně, máme tu dvě, obě směřují na stejnou stranu a jsou od sebe asi 5 - 6 metrů, jen jsou v jiném pokoji, který je a byl netknutý) se nám zase vyskytují nějací brouci, ovšem nepřijde mi to stejné jako posledně, tedy jako pisivka, ale nejsem si jistý. Začali se objevovat až v posledních dnech. Většina z nich je mrtvá. Vždycky se jich zbavíme a přes noc tam jsou opět. Přijde mi ale, že se to opět zhoršuje a je jich víc a víc. Toto je zatím jediné místo, kde se brouci vyskytují, ale máme z toho strach, kvůli poslední zkušenosti..
Velikost do 1 milimetru
Je toto tedy opravdu zase pisivka, nebo se jedná o jiného brouka?
Jak se proti tomu do budoucna bránit? (Pisivky nemají rády světlo a průvan, co jsem tak koukal,... což mi na místo výskytu nesedí, sluníčko tam paří celý den a průvan se tam taky dělá,... něco na prevenci)
Jaký přípravek na ně mohu sehnat? Nejlépe aby byl k sehnání v nějaké drogerii nebo obchodě, nechci objednávat přes internet kvůli čekání.. posledně kdy jsme měli ze dne na den zamořený celý pokoj...
Kateřina Pávková (bez ověření)
28. May 2023 - 16:29
Permalink
Dobry den,už jste zjistil co
Dobry den,už jste zjistil co by to mohlo být za broučku?
Přidat komentář