Jsou to štěnice? a jejich larvy?

Dobrý den dnes sem nemohl spát jelikož sem se škrábal pak sem zjistil, že mám divné pupínky, tak sem to hned řešil a našel viz.foto. spím na gauči tak sem ho rozebral a nasel něco živého tak sem to vyfotil a zabil pak sem pod kobercem v rohu pod linem našel asi něco jako larvy??? tak sem se chtěl zeptat a doufám že to nejsou štěnice...předem děkuji za radu a odpověď

Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 

Zdravím, tak to prvé čo je na nejakej látke odfotené, to netuším čo je, ale tie zvyšné dve fotky, odfotené asi medzi parketami a murivom, to sú rušníci, resp. kožojedi. Na tomto fóre aj na nete je toho o nich spústa, živia sa organickým, živočíšnym materiálom (vlna, perie, pravá koža, bavlna, sušené kvety, vypchaté zvieratá, ale aj zvyšky jedál, poprípade im stačí na prežitie aj usadený prach). Z nich sú potom drobné chrobáčiky, tie buďto sa živia nektárom a šťavou z rastlín, alebo tým istým, čo larvy, záleží na druhu. Tie nekušú, ale človek na nich môže mať alergickú reakciu (larvy majú na tele drobné chĺpky). Ale to prvé fakt neviem čo môže byť, to je niečo iné.

to prvé je z gauče ze strany přesněji když sem sundal opěrku tak tyto tvorové tam byli .. a proto se bojim aby to nebyli ty štěnice pokud to nejsou tak mam druhou variantu že mam na něco alergii ..

Dobrý den,
tak vás bohužel nepotěším ale v gauči opravdu máte štěnice.
Pozvěte deratizátora, ať Vám vystříká byt jinak se jich nezbavíte. A pokud k Vám přilezli od sousedů, kteří to neřeší tak je to začarovaný kruh..

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.