Je toto nejaky tesarik?

Netusite nahodou, zda je toto nejaky druh tesarika? Nasli jsme ho v krbovem dreve. Larvy mel pres zimu pod kurou, na jare uz vylezaji cerveni broucci. Muze napadnout drevenou terasu nebo krov? Jak se ho zbavit? Diky
Je toto nejaky tesarik?

dobry den.potrebuji pomoc.nevite co je to za malinky broucky?vyskytuji se mi nejvice na posteli.nikde jinde sem je nevidela.ale vidim treba jen dva max tri ob den a sou ruzne.jeden na polstari druhej na dece a treti treba uplne z boku postele.nelitaji ani neskacou ou.jdou snadno rozmacknout.jednoho sem dala dokonce pred tydnem do malyho pytlicku a ten brouk furt zije.je asi 3-5mm velky.hnedocerveny.nevim co s tim a docela je to neprijemne prave :( tak zda byste nekdo vedel co s tim budu rada.diky M.H.

Už jsem to tu psal. Je to tesařík Pyrrhygium sanguineum. Krásný sametově červený tesařík, z kterého se máte potěšit, a ne panikařit že vám přišel sežrat barák. Sami píšete, že se vyvíjí ve dřevě pod kůrou čerstvého dřeva. Tak se nebojte že kvůli vám zmutuje a pustí se do vyschlých dřevěných trámů vašeho krovu. Jak se ho zbavit? Vyhoďte ho z okna. Vozíte si ho ve dřevu domů, tak se nedivte že ho pak máte doma.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.