úmírání lískového ořechu

Prosím o radu.Máme nebo už skoro nemáme jeden lískoví oříšek keřový a druhý stromkový.Bohužel nám začaly umírat.Poslala bych foto ale neumím to.Začalo to u toho keřového před třemy lety a já se po celou dobu snažím zjistit co se stalo nebo co je to za nemoc.Prostě na jařek pěkně kvete vyrazí listy a během měsíce mu najednou ty listy zhnědnou a uschnou.Úplně na troud on se chudák snaží začít znova a tak během měsíce zase vykvete a začne vyrážet znovu listy le kolotoč se opakuje.Ted chudák znovu vykvetl ale brzy bude zima a květy zmrznou.Nevěděla jsem co s ním je tak jsme ho před dvěma roky úplně ořezali ale nepomohlo to.Nejvíc mě na tom štve že už to chytil i ten stromoví který mě stál tisícovku.Nevím co dělat chtěla bych je zachránit protože mají měli krásné velké lískáče a nebyly vůbec červivé zasadila jsem je u slepic a ty vždycky toho brauka zlikvydovaly.Ještě mám pocit že jsem na těch stromech viděla malé oranžové ťupky a žluté.Prosím poraďte někdo už tři roky scháním informace a nikdo mi není schopen říct co s nimi je.Jana
úmírání lískového ořechu
úmírání lískového ořechu

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

• No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 256 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.