U nás doma ich už pár prezimovalo. Nieje škodlivá skorej pomôže. Hlavne pre poľnohospodárov je príslubom šťastia a dobrej úrody... Určite by som na ne nepouži noviny ani hrubú silu...
Dobrý den, prosím o pomoc při identifikace tohoto hmyzu.Bydlíme v Praze v panelakovém domě a to v posledním 7 patře. Už po několikáté na začátku léta a během když máme otevřené okna nám sem vletí tento hmyz. Vypadá to jako na nějaký druh vosy,na zadečku má žihadlo. Za den mi sem vletí tak 2-5 kousků. Nevím zda to může mít třeba hnízdo na střeše. Sem alergická na hmyzí bodnutí hl.včela, vosa a sršeň. Děkuji za odpověď :-)
Dobrý den, tento hmyz se nám houfně vyrojil na fasádě. Asi leze ze škvír v kamenném soklu, který je upevněn na dřevěném rastru. Můžete poradit, o co jde a jak se hmyzu zbavit?
L mému mailu se přimotal nějaký jiný, prastarý, nedovedu se ho zbavit...
Děkuji
Dobrý den, tento hmyz se nám houfně vyrojil na fasádě. Asi leze ze škvír v kamenném soklu, který je upevněn na dřevěném rastru. Můžete poradit, o co jde a jak se hmyzu zbavit?
Děkuji
Jan Machač
Dobrý den, chtěla bych zjistit, co se mi nastěhovalo na Chilli. Brouček má v dospělosti asi 1mm, max 2mm i s nožičkami... Barvu má v dospělosti zelenou. Předtím bývá žluto bílý až skoro průsvitný. Hodně se to množí... Sedí to na listech, leze po stoncích, po květináči, parapetu, prostě je vsude v okoli. Zkouseli jsme přípravek na ochranu rostlin, což vůbec nepomohlo... Pak jsme zkusili vyluhovat tabákové listy, kterými jsme rostliny postříkali. Ten jsme nechali několik hodin působit. Osprchovali jsme je a po pár hodinách proces opakovali. Myslím, že většiny jedinců na rostlině jsme se zbavili, ale zůstali v hlíně a množí se dál... Můžete mi prosím poradit, jak se jich zbavit?
Dobrý den, dnes jsem přišla domů a na gauči jsem našla tento kokon? Okolo něj jsem našla plno malých černohnědých brouků. Je schopný mi někdo povědětn o které se jedná?
Dobry den, prosim o identifikaci brouka - je fakt maly, tak 0.1mm, leze do bytu odvetravaci trubkou na ktere na strese hnizdi holub. Foceno usb mikroskopem, jsou prilepeni na izolepe na zadech takze jde o foto jeji spodku. Rada jak se jich zbavit a zabranit invazi ocenena
admin
27. March 2015 - 10:02
Permalink
je to zlatoocka. její larvy
cancellara (bez ověření)
28. March 2015 - 22:39
Permalink
zlatoočka
Astlová (bez ověření)
11. June 2015 - 16:28
Permalink
Identifikace hmyzu
Marek Šimon (bez ověření)
14. June 2015 - 22:57
Permalink
založte nový dotaz
Jan Machač (bez ověření)
6. August 2020 - 17:16
Permalink
Identifikace hmyzu
L mému mailu se přimotal nějaký jiný, prastarý, nedovedu se ho zbavit...
Děkuji
Jan Machač (bez ověření)
6. August 2020 - 17:18
Permalink
Identifikace hmyzu
Děkuji
Jan Machač
Julius (bez ověření)
18. October 2020 - 19:18
Permalink
Hmyz
Dobry den, chtěl bych se zeptat co je tento malý, černý a létající hmyz zač...často na stropě.
Brenda Lesniczáková (bez ověření)
6. December 2020 - 14:12
Permalink
Malý zelený škůdce
Dobrý den, chtěla bych zjistit, co se mi nastěhovalo na Chilli. Brouček má v dospělosti asi 1mm, max 2mm i s nožičkami... Barvu má v dospělosti zelenou. Předtím bývá žluto bílý až skoro průsvitný. Hodně se to množí... Sedí to na listech, leze po stoncích, po květináči, parapetu, prostě je vsude v okoli. Zkouseli jsme přípravek na ochranu rostlin, což vůbec nepomohlo... Pak jsme zkusili vyluhovat tabákové listy, kterými jsme rostliny postříkali. Ten jsme nechali několik hodin působit. Osprchovali jsme je a po pár hodinách proces opakovali. Myslím, že většiny jedinců na rostlině jsme se zbavili, ale zůstali v hlíně a množí se dál... Můžete mi prosím poradit, jak se jich zbavit?
Eva (bez ověření)
6. June 2021 - 15:38
Permalink
Hmyz na brize
Nevíte co to je??
PetrB (bez ověření)
6. October 2021 - 15:33
Permalink
co to je za hmyz?
přesunuto
https://www.skudci.com/forum/18829/co-je-za-hmyz
PetrB (bez ověření)
7. October 2021 - 9:36
Permalink
doplnuji obrázek menší
doplnuji obrázek menší velikosti
admin
7. October 2021 - 9:44
Permalink
Petře, dotaz jsem přesunul
Petře, dotaz jsem přesunul sem, máte tam i odpověd
Zuzana (bez ověření)
1. June 2022 - 17:15
Permalink
Dobrý den,
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás neví, co je tohle za larvu?
Děkuji za odpověď
Lola (bez ověření)
8. July 2022 - 21:01
Permalink
Co je to za broučka
Dobrý den, dnes jsem přišla domů a na gauči jsem našla tento kokon? Okolo něj jsem našla plno malých černohnědých brouků. Je schopný mi někdo povědětn o které se jedná?
DH (bez ověření)
22. June 2023 - 11:19
Permalink
Copak je tohle
Dobry den, prosim o identifikaci brouka - je fakt maly, tak 0.1mm, leze do bytu odvetravaci trubkou na ktere na strese hnizdi holub. Foceno usb mikroskopem, jsou prilepeni na izolepe na zadech takze jde o foto jeji spodku. Rada jak se jich zbavit a zabranit invazi ocenena
Ivan (bez ověření)
23. July 2023 - 9:55
Permalink
Prosím o identifikaci
Dobrý den, na zahradě mám letos mnoho těchto broučků. Vypadá jako velké klíště, ale asi to bude něco jiného. Můžete mi, prosím, pomoc? Děkuji
Nk (bez ověření)
4. August 2023 - 15:25
Permalink
Je to plostica?
Našla som to v kúpeľni pod toaletným papierom. Čo to je prosím?
Dominika (bez ověření)
1. October 2023 - 12:02
Permalink
Prosím o jaké hmyz se jedna
Prosím o jaké hmyz se jedna
Petr Sýkora (bez ověření)
27. January 2024 - 11:54
Permalink
Létající hmyz v lednu
Dobrý den. Prosím o identifikaci.
admin
29. January 2024 - 9:18