Prosba o radu - červi všude kolem baráku
Prosím moc o radu: identifikaci tohoto tvora a případně doporučení prostředku k jeho likvidaci.
Loni koncem podzimu se objevili jako malincí červíci, cca. kolem 1 cem délky, tloušťka do 1 mm. Přes zimu sílili a dnes jich je spousta kolem celého baráku, mrtví, živí... Nyní délka cca. 3 - 4 cm a tloušťka cca. 2 - 3 mm. Při rozšlápnutí strašně smrdí. Barvu mají šedivou až černou.
Přečkávají v písečných spárách v cihličkovém chodníku a v mezeře mezi chodníkem a soklem naráku.
Jejich aktivita je především v noci, nejaktivnější jsou když v noci prší či padá mlha a je hodně vlhko. Na slunci usychají a umírají.
Smetu jich klidně 2 - 3 kg a do dvou dnů je jich tam stejné množství. Zima jim nevadí, v zimě byli aktivní při oblevách a teplotách nad 0 stupňů.
Nikdo ze známých, zahradníků ani deratizérů to prý ještě nikdy neviděl.
Díky moc komukoliv za identifikaci či radu. V příloze obrázky.
Wilda
Ondra (bez ověření)
28. April 2011 - 20:50
Permalink
Žížaly
Dobrý den. Mám na zahradě něco podobného hubená tmavě hnědá až černá mrcha. Z ničeho nic vylezou a otravují mi život. Přemýšlím jestli to není nějaký dovezeny druh. Lezou i po zdi což naše normální žížaly nedělají. Jsem ze severních čech a myslel jsem jestli to není nějaký místní zaplevelení. Už jste sehnal nějakou informaci co je to za neřád? Klimko. 723 020 798
Wilda (bez ověření)
28. April 2011 - 20:55
Permalink
Červi
Dobrý den, bohužel zatím jsem nesehnal žádnou informaci, nikdo nic neví. Jen zahradník mi říkal, že to již kdysi u někoho viděl. Víc ale neví. A kolega v práci mi říkal, že jsem si to mohl zatáhnout s nějakou cizí rostlinou. Ale já mám bohužel zahradu udělanou tak, že odpovídá místním přírodním podmínkám a nic cizokrajného na ní nemám. Tak zatím nevím, kdybych něco zjistil, ozvu se.
WP
Lubuh (bez ověření)
6. May 2013 - 19:57
Permalink
Cervi
Dobrý den, mate prosím už nejaký poznatek? Minuly týden se u mě tihle červi vyrojili a zatím je jen metu a topím ve vode. Daji se něčím zahubit jednorázove?
Děkuji za Vasi odpověd.
L. Uhlíř, Poděbrady
admin
29. April 2011 - 9:01
Permalink
zkuste to vyfotit zblízka
zkuste to vyfotit zblízka, ale klidně by to mohly být larvy nějaké pestřenky. http://www.skudci.com/forum/13358/neznamy-broukcerv
Anony (bez ověření)
27. April 2014 - 20:27
Permalink
larva tiplice
Přidat komentář