Otázka ohledně plísně
Dobrý den, na kraji lesa v dutině stromu bylo loni velmi rozrostlé sršní hnízdo. Začátkem října všichni sršni vyhynuli a zůstaly jen plástve. A jako správná kamarádka přírody sbírám i její výtvory; vzala jsem si z toho hnízda plástve a mám je doma za vylohou dodnes. To, co se dál dělo, je mi záhadou. V březnu, časně na jaře, jsem se šla na dávno opuštěné hnízdo podívat. Našla jsem jen černé, shnilé plástve. To bylo docela normální. To, co jsem však v bývalém hnízdě našla včera, mě zděsilo a při pohledu na "zajímavý oběv" se mi docela zvedal žaludek: Obrovský chomáč plísně! Celý vnitřek bývalého hnízda byl pokryt gigantickými, až 4 cm dlouhými chlupy, které rostly jako psí srst! Ale nechápu, proč to zplesnivělo až za 6 měsíců! Ale asi ano. Byly totiž záplavy, vše bylo pod vodou, a to tam mohlo bujně růst. Ale na co by taková "kvetoucí" plíseň mohla jít?! Co tam ti sršni měli, skladovali? Napadla mě myšlenka, že někdo u bývalého hnízda česal psa, a jeho chlupy jednoduše "nadupoval" do dutiny, v níž loni sršni žili... Ale kdo by to dělal? Nevíte, co to vlastně je??? Případné názory piště do komentářů.
Adriana (bez ověření)
12. June 2010 - 18:56
Permalink
Žeby plíseň šedá?
Žeby plíseň šedá? http://www.skudci.com/files/plisen-seda-3.jpg
Přidat komentář