Škůdce v bytě?

Dobrý den,

Bydlím v bytě s přítelkyní ,která má jako své hoby ulkízení..Přesto jsem doma našel lezoucí "larvu,housenku" přímo na posteli.Postel mám obloženou dřevěnými deskami až ke stropu.Během dvou dní jsem našel asi 5 dalších kousků.

Byla cca 1cm dlouhá,hlustá asi jako párátko.Zbarvení bylo mezi červenou a černou.Pohybovala se velmi pomalu a měla sposty nožiček.V půlce se jakoby zlomila a postavila nahoru "jako had" .Pokusil jsem se ji vyfotit ale rozlišení mého foťáku není dostačující.Foto přikládám.

Vše sme důkladně vyčistili,ale jsme velmi zvědaví co to je a jak proti nim bojovat.Máme také pejska ale toho můžeme z toho vyloučit-je na vše očkován...

Žádáme Vás tímto o radu.Rádi by jsme opět spali místo na gauči v posteli

Děkuji za reakci

Škůdce v bytě?
Škůdce v bytě?

Z té fotky se nedá poznat nic. Tipoval bych na nějakého kožojeda, ale ta informace o mnoha nožičkách by tady neseděla. Nejsou ty nožičky chloupky?vka

Chloupky to asi nejsou, kožojedovi trčí chloupky z trupu a nožičky nenapodobují vůbec..

Bude to asi larva něakého motýla, který se brání, cítí li se ohrožen, "hadí hlavou". Je neškodný. Sice spát na hmyzu by nebylo příjemné ani mě, a to jsem entomoložka, ale žádný zmatek, žádný zmatek. Budete li je hubit, zbavíte se jich. Např rozmáčknout. Na stránce http://www.skudci.com/forum/13301/velice-podivna-vosa máte návod, jak si vyrobit hubič, který je ekologický. Ten návod jsem psala já, ale nechtělo se mi ho zde opsat, tak píši odkaz.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.