Tak jsem úspěšně zlikvidovala škůdce
Tak jsem úspěšně zlikvidovala škůdce. Víte jak? V mé sbírce se nachází plásty sršně obecné, plást sršně žlutavé a vosíka skvrnitého. A ve všem paraziti! Nebylo to ale vůbec zničené. Jen se z toho drolil prach. Na nic jsem nečekala, vzala vysavač a pořádně jim ,,zpříjemnila" pobyt v mé sbírce. Drť jsem vysála, škůdce rozmasakrovala rukou a na ty, jenž se nacházeli v těžko dostupných místech, jsem vzala vysavač nastavený na nejvyšší sílu. Bylo po nich. V mé sbírkové skříňce se o patro níž nachází sbírková krabice plná místních i exotických druhů hmyzu. Uff, žádný exponát nebyl poškozen. Ale škůdců tam byla fůra. Přenesla jsem sbírkovou krabici do ložnice a pustila jsem se do gruntování. Velké housenky jsem odstranila manuálně, roztoče a malé parazitní vosičky vysála vysavačem. Sbírka však nebyla poškozená. Měla totiž velice užitečný uzávěr. Parazitní housenka by se musela zmenšit nejmíň tak 100 - 200 krát, aby se do sbírky dostala. Mimochodem, sbírka má další zabezpečovací část uzávěru, která přítomnost jakkýchkoli škůdců popírá. Je nepoškozená, po odstranění škůdců z pláství a sbírkové poličky jsem ji tam vrátila zpět. Za pár týdnů Vám sem napíšu, zda se mi tam opět oběvili a zda se mi je opět padařilo odstranit.
Přidat komentář