Malý žluto-černý pavouček 1,5mm, co je sakra zač?

Nu nevím jestli nebude přísspěvek dvakrát, nějak se to poto... Na kytkách jsem objevila malého pavoučka asi 1,5mm. Má žluté tělo, tmavý zadeček a hnědou hlavičku. Klasicky 8 noh. Rychle se množí a celkem dost aktivně vytváří mezi kytkama velký sítě. Jako zvláštnost uvádím, že jsem prvně na fíkusu objevila puklice a než jsem koupila postřik, tak celkem zmizely, ale objevily se tyhle potvůrky. Jinak o puklice se předtím opravdu jednalo, měla jsem to potvrzené, jelikož jsem si je diotáhla s kytkou s domu rodičů. Ale nejde mi do hlavy, že by nějaký pavouýk žral puklice. Nu i tak jsem je po dobře vykonané práci vyšplíchala alespoň tím postřikem na puklice. Pár jsem jich nachytala do pytlíku a ykusila je vyfotit, ale moc se jim to potvorám nelíbylo, tak jsou fotky špatný, nejde moc vidět ta barva. Prosím poraďte mi co to může být. Docela hojně se množí, sice dokud mi mítí puklice na kytkách je to fajn, ale aby se pak nepustily do okusování mé maličkosti :). Děkuju moc za odpověď Jana V.

Malý žluto-černý pavouček 1,5mm, co je sakra zač?

Našla jsem na netu obrázek, který opravdu bareně i velikostně odpovídá těm mým mrchám, ale nic k němu nebylo napsané. Ale doma jich zatím tolik nemám :). To by mě asi porazilo.

Comment Upload: 
housenka3.jpg

k tomu vám přidám svojí fotku z loňského roku, z naší zahrady. Jde o malé křižáky - s největší pravděpodobností.

Comment Upload: 
krizak.jpg

Bože ty jsi dement!Mandelinka bramborová je to!

David: Chi chi tak jsem ty mršky dala do školy, aby na ně jukli a máte pravdu, jsou to malý křižáci. Dva jsem si nechala, loví mě doma mušky, které u květináčů poletuji, možná i ty puklice s nima moc nekamoší. Nu zatím jsou celkem hezoučcí a šikovní. Zbylí letěli na zahradu.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.