V bytě

Prosím, co by to mohlo být? Nalezeno při vyklízení starého bytu.

z te fotky moc poznat není, chtelo by to priblizit toho clenovce

Pár dni pozorujeme malých hnedých chrobákov.Včera som videla aj lietať .No a dnes som začala vyberať z potravinovej skrinky sacky s potravinami …našla som ich v štipľavej paprike aj v červenej sladkej paprike ktorá bola zatvorená !Vsetko otvorene som vyhodila a vyumyvala s octovou vodou .A teraz večer pozerám a po plynovej doske si vykračuju dva !!! Mne je na zvracanie keď si ich predstavím že sú ešte niekde .Existuje nejaký prostriedok na vykynoženie tejto havede ?Surne potrebujem radu ..,Dakujem

Comment Upload: 
8d95fd2c-1080-4ff1-a5c3-43635c8c7f63.jpeg

Predpokladám, že to bude https://www.skudci.com/cervotoc-spizni a teda najlepším postupom je prevencia, resp. odstrihnutie ich od jedla. Sama ste ich našla v neotvorenom sáčku, preto treba vyhodiť nie len otvorené, ale aj neotvorené potraviny - prehryzú sa akýmkoľvek obalovým materiálom. Všetky potraviny treba uschovávať v sklenených, plastových či plechových nádobách, s čo najviac tesniacim viečkom - najlepšie poriadnym šraubovacím. A skontrolovať nie len potraviny, ale aj sušené kvety, nezabudnúť na kadejaké medovníčky, čo zvyknú kde tu visieť na ozdobu, či čokoládové figúrky. Vyumývať CELÚ kuchyňu, každé zákutie, nezabúdať na ťažko dostupné miesta - pod šuflíkmi, rôzne škáry, pod kuchynskou linkou, a podobne. Ten roztok octu si dajte do rozprašovača a vystriekajte tie škáry, nech sa to dostane aj dovnútra. Postupom času by mali dospelci ubúdať až nakoniec vymiznúť.
No a následne - potraviny stále uchovávať v tých nepriepustných nádobách, keďže si ich často donesieme spolu s potravinou z obchodu. Na okná sieťky, keďže zvyknú nalietavať aj od susedov, resp. zvonku do bytov. No a už len kontrolovať, kontrolovať, kontrolovať :) Zo začiatku častejšie, postupom času bude stačiť už pomenej.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.