Prosim o pomoc s identifikaciou

Dobry den, prosim o pomoc.
pred 3 tyzdnami mi bola v byte a v celom vchode realziovana dezinsekcia kombinaciou pripravkov K-Othrine 25SC + Mythic, nakolko bolo podozrenie, ze sa v byte nachadzaju plostice.
asi tyzden po postreku som nasla na gauci v obyvacke pod dekou dva druhy hmyzu, jeden v stadiu larvy a druhy neviem v akom stadiu, ta larva je asi hmyz, ktory na internete najdem pod menom kozheed a druhy neviem identifikovat. Viete mi prosim pomoct s identifikaciou aj pripadne ako sa ich zbavit?

Štít má po stranách zo šiestimi zúbkami a s dvoma pozdĺžnymi priehlbinami. Tykadlá sú zakončené 3-člennou paličkou. Krovky má ryhované. Larva je pretiahla, červovitého tvaru 2,9-3,8 mm dlhá, hlava je tmavšia, žltohnedá. Na prvých troch článkoch sú zhora dve hnedavé škvrnky, dospelec asi 2,5- 3 mm. Patrí medzi najnebezpečnejšie primárne škodce, vyskytujúce sa často i v dovážaných produktoch. Je schopný prenikať i do uzavretých obalov a rýchle sa šíry v napadnutom tovare. Napáda obilie, múku, múčne výrobky, sušené ovocie, podzemnicu olejnú, tabak, korenie a iné produkty. Má schopnosť prenikať i veľmi malými medzerami. Celkový vývoj trvá okolo 85 dní. Má obvykle 2-3 pokolenia behom roka.Za priaznivých podmienok až 7.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.