co je to za brouka a jak se ho zbavit? foto přikládám

ahoj, koupili jsme smrček v květináči a poslední týden z něj vylézají černí brouci..už jsme jich zlikvidovali asi 30..někteří jsou zelení a podle mě postupně černají..lezli nám i po okně, když z něj spadnou, tak to cinkne jako kamínek, je možné, že byli zakuklení ve smrčku a vteple domova se vyklubali? jak se jich zbavím, abych neohrozila můj milovaný jehličnan? tchýně donesla nějaký babský postřik (ocet, jar a olej), ale mám pocit, že to teda nezabralo a nějaký biolit se mi na smrček stříkat nechce.. :/ mám fobii z brouků, nechci tu s nimi bydlet
co je to za brouka a jak se ho zbavit? foto přikládám

Je to něco z čeledi nosatcovitých. škodí především na plodech a kuklí se v zemi. Nejspíš jste si je přinesla v té hlíně. Lépe určit druh neumím. Jak je to velké?

je velký cca 10-12 mm odhadem :) v hlíně? a dá se něčím zlikvidovat, aniž bych smrček ohrozila? nebo vyčkat až se všichni vylíhnout a sbírat je? popř. jestli se nějak rozmnožují nebo jestli to bylo pár "kukel" a už se další nebudou objevovat? :)

Rozmnožují se tak, že kladou vajíčka do plodů podle druhů (liskový do ořechů, zrnokaz do zrní atd.). Druh přesně neznáme, takže nevíme, kde se rozmnožuje. Ale myslím, že jste si je přinesla s tou hlínou náhodou a až všichni vylezou, už se neobjeví.

Zdravím už delší dobu pozorují ze mam v byte brouky na zdech a dnes jsem to objevila v potravinách ..jak se toho mám zbavit děkuji za rádi

Comment Upload: 
picture_2021_3_25_11_30_59_836.jpg

Ahoj nasel jsem v dilne na stěně asi 10 techto velice uzouckych potvor..dlouhe asi 2mm jsou ve skupinkách a černí

Comment Upload: 
20210808_162614.jpg

Mám to samé jako Martin, asi to bude nosatec ale nikde nepíšu jak se jich zbavit.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.