Nevíte co je to za brouka?

Dobrý den,
potřebovala bych poradit a byla bych šťastná,kdyby jste někdo dokázal pojmenovat tohoto brouka, který se mnou žije v mé domácnosti. Je malinky, hnědý, leze a dokonce sem ho viděla i vzlétnout. Tělo má tvrdé, když se rozmáčkne. Leze hlavně po zemi, ale už se mi dostal i do postele. Nevim odkud se bere.....doma mám čisto :-) Díííky. S

Nevíte co je to za brouka?

Dobrý den,ten brouk je Kožojed..já je mám také doma a nemohu se jich zbavit..posílala jsem to na rozbor a jsou to oni..navíc já je mám ve sprarách parket,ve spodním prádle,v uložných vacích..prostě všude..poradili mi,pořád vysávat a ty sáčky potom spálit,navíc jsou prý dobře přípravky ve spreji na letájící a lezoucí hmyz a pořád  vše stříkat..já každy den vytírám savem,je to sice smradlavé ale učiné..hnizdo také nemohu najít...hodně se pouštějí do  dek,povlečení,a např teplých ponožek..vše vyprat,vystříkat skříně a pokusit se najít hnizdo...já je normálně vidím jak mi lezou ze spáru parket larvy..vypadá to jako červ...nedá se jich zbavit za dva dny ale určitě to pujde,hlavně vysávat dukladně,a sáček spálit,protože já vysála a pak jsem jich měla plný vysavač,a stříkat...a snad i to savou je dobré...Lucka

Dobrý den,
to jste hodná, že jste mi odpověděla. Už sem to taky chtěla poslat do nějakého výzkumného ústavu. To co popisujete by tedy mohlo odpovídat. V pokoji mám už pouze ze starého nábytku akorát postel a jednu skříň, takže buď z toho a nebo z těch parket. Nejsou nové a některé mají větší mezery. Mohla byste mi říci ještě čím konkrétně bych měla stříkat? Nevíte, jestli může být víc hnízd a jestli mohou být i ve vedlejších místnostech? A nevíte z čeho se vzali? Díky moc a mějte se hezky.

Dobrý den!
Moje mamka tvrdí že jsou to broučci které ci člověk domů přinese z obchodu v mouce a podobně.
Ale jak se těch šmejdů zbavit nikdo neví, jen pořádně vyklidit spíž případně ji celou vyházet ale nikdo nezaručí že si je nekoupíte znova.

Dobrý den paní..
Tak už zase za pár týdnů máme Vánoce ..
Napiště vše Ježíškovi ...
S pozdravem Adam + Eva ...
Neštouchej do mě ...

bydlime ve starším domě který jsem komletně rekonsruoval, po krátké době se začal oběvovat kožojed po všech pokusech pořád lezli z podlahy. musel jsem zavolat deratizační firmu z brandýsku u prahy p. drexler. Museli jsme celý dum plinovat protože žije ve zdech pod podlahama. Jiné řešení opravdu není jsou to opravdu prevíti. Neman ted doma ani jednoho a je 2 roky.

Zdravím, ja som na tom veľmi podobne, takisto sa mi usadili pod starými parketami - byt mám starý a neprerobený (vlastne je to byt mojej babky, starám sa o ňu), v starých kobercoch, a ponachádzala som ich kadekde - v krabiciach, v starom šatstve, starom papieri, vo väzbách kníh, hračkách...ja mám z toho dosť strašný des, takže deň čo deň šmírujem cez celý byt, koberce, parkety, baterka je môj verný súputník :) A desím sa toho, že čo ak mi to vylezie do postele...bohužiaľ nemám také možnosti, ako majú bežní ľudia, nemôžem vysávať tak často ako by som chcela (keby bolo na mne, tak vysávam aj každý deň), kvôli rôznym diagnózam mojej babky, aj moje aktivity sú obmedzené (najradšej by som na nich zavolala profesionálnu dezinsekciu), takže musím len takto čiastkovo bojovať. Všetko pravidelne čistím, šatstvo prehadzujem, čo môžem, staré vyhodím vyradím, no ale z tých parkiet ich sotva dostanem. Takisto nemám možnosť vyhodiť koberce, kde tiež majú určite raj. Prosím vás, nemá niekto s nimi skúsenosti? Aké veci na nich zaberajú? Aké pasce, insekticídy, čo použiť, potrebovala by som nejak poradiť, lebo si už fakt zúfam. Ďakujem za akúkoľvek radu.

Dobrý den,
hnízda jsem nenašla v mouce, nýbrž v sypaném urologickém čaji a taky v racio chlebíčkách! Bylo jich tam stovky! Zlikvidovala jsem hnízda a jejich okolí vysála..a kožojedů jsem se zbavila..

Od léta se mi různě po bytě objevuje jeden brouk....

brabec65.sweb.cz/Brouk...

....nacházím ho různě po parapetech, zdech a dokonce i v posteli. Nevím kde se tady vzal, bydlím v sídlišti v paneláku v 5 patře. Docela mě to sere. nevíte někdo co to je zač a jak se ho zbavit?..Ani nevím odkud leze...objevuje se ve
všech místnostech.

Je to určitě nějaká ZÁKEŘNICE.

Mám ty malé potvory skoro všude, ale hnizda jsem našla v kakau, čaji, sladkostech a dokonce i v pečlivě zabaleném perníku. Pokaždé to zlikviduju, ale za nějakou dobu si to domu donesu zase v něčem jiném. Vše mám ve sklenicích, ale i tak se mi pokaždé někde ukážou. Podle mého názoru je máme doma od té doby, co nám zateplovali barák a vymněňovali okna.

Poraďte co je to za brouka. Stovky těchto brouků na a pod smrkem

Založte si nový dotaz, ne takovéhle patlání 15 brouků dohromady, v tom se nikdo nevyzná.

Dobrý den mohla bych se zeptat co to je za broucka teď jich máme v bytě nějak hodně.

Comment Upload: 
img_20210321_191943.jpg

Dobrý den nevíte co to je za brouka... našla jsem už druhého.. zalézají za plynová kamna... děkuji za odpověď

Comment Upload: 
img_20220115_085547.jpg

Ja by som povedala, že šváb...ale skúste si to radšej porovnať ešte s fotkami z internetu, alebo na tejto stránke.

Prosím o radu..co je to za brouka?

Comment Upload: 
5433374a-b8f4-4597-a4ae-c31ca74c1fc8.jpeg

Dobrý den, denně luxuji tyto broucky a nevím odkud se berou, ale objeví se behem dne několikrát na parapetu, jen u jednoho okna. V okně jsou sítě proti hmyzu.
Děkuji předem za jakoukoli odpověď.
S pozdravem Jana

Comment Upload: 
20220302_150743.jpg

Dobrý den, ví někdo co to je za brouka? Nevím odkud vylézají. Včera se objevil 3x větší.

Comment Upload: 
img_20220308_041847.jpg

Tento malý brouček mi lezl v bytě po stropu, na fotce je silně zvětšený, ve skutečnosti měří cca. 2x1mm. Udělal jsem tři snímky, ale naráz byl pryč. Nevím tedy, zda umí létat či spadnul... ví někdo, o co se tu jedná? Děkuji za pomoc.

Comment Upload: 
20220324_150946.jpg

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.