Brouk v bytě

Dobrý den,
bytě se mi objevuje brouk na obrázku v příloze. Je veliký asi 2mm. Nikde jsem nenašel, jak se tento brouk jmenuje a co můžu udělat proto, abych se ho zbavil. Mohl by jste mi poradit?
Děkuji,
Pavel Martiník

brouk v bytě
Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 
Nejvíc používané prostředky proti kožojedům

Dobry den, stejny brouk se objevuje uz 3 roky v urcite rocni obdobi v byte i mne. Letos mam byt primo zaplaveny. Prosim o radu, jak se ho zbavit.

Dekuji

Lenka 

no jak se tak zda tak mam toto "domaci zviratko" doma taky... a taky se mi nikde nedari zjistit co je to zac

Tak vážení, je to tedy červotoč spížní a musíte holt najít jeho zdroj - odkud leze - a když se toho zbavíte, tak se snad zbavíte i brouků. Já zdroj například našla v psích pamlscích - tam se mi usídlilo několik desítek brouků, tak jsem to zlikvidovala a dofám, že bude klid. Tito brouci se prý nejvíce drží právěv potravinách, takže hledejte. Přeji hodně štěstí!

Děkuji za dobrou informaci. Podle Vaši rady jsem prohlédl okolí jejich výskytu a skutečně jsem našel. V pytlíku s Kroupa i do polevky měli tak málo místa, že se museli vydat ven. Ještě jednou díky.

Ahojda, taky se mi podobné zviřátko doma uhnízdilo, jestli chcete pošlu  foto (ale sem mi to nejde), tak mailem. Podle odborníků to je červotoč.

určitě červotoč spížní? Mě se podle té fotky nezdá, hlavně rozdíl v hlavičce.

Tak po tom, co jsem si přečetla tyto příspěvky, jsem pídila doma, začala jsem u koření. A opravdu tam byl, kuklil se přímo v drcené paprice, přesně jak to psali na internetu, že paprika jim velmi chutná. Tak snad Vám to pomůže až se budete pídit jako já. Zuzka

Nejlepší je vyplynovat celý barák.Pokud to nepomůže potom už jedině podpálit.SORRY.

Ahoj,

mezi broučkem na obrázku a fotkou je rozdíl. Jsem přesvědčená, že se nejedná o stejný hmyz. Ten brouček z fografie se nám doma objevuje všude kromě kuchyně. Vleze na vyprané prádlo, nacházím je na parapetu oken, v šuplících pod postelí, mezi parketama atd. Nejdříve je v podobě malých larev s nožičkama a později se z nich vylíhnou broučci s krovkama. Poraďtě prosím, jak se tohoto nepříjemného záškodníka zbavit.

Děkuji Jana

Dobrý den, asi se nám doma urodilo to samé co Vám. Mohla bych se prosím zeptat, jestli jste zjistila co to je a jak je vyhubit? Už z toho mám nervy. Přesně jak píšete - na parapetu zevnitř ale i z venku (tam jsou už mrtvoly), pod postelí.. No všude kromě kuchyně.

Dobrý den,
tyto broučky máme doma taky, právě jsme našli zástup pod postelí.
Dopídila jste se nějakého jejich názvu, aby se dalo zjistit, jak proti nim zakročit?
Děkuju!

Dobry den,

chtela bych pozadat o radu. Predelavame stary barak, ktery je temer uz predelany. Posledni tri dny se nam tu vzdy vecer objevuji brouci, kteri jsou cca 2cm velke. Maji cernou hlavicku a telo spise sedive az cerne. V baraku je sklep i puda.Prosim o radu, co to muze byt a jak se ho zbavit.

Ahoj...tak jsem neotálel a kouknul se přímo do zdroje...Našel jsem je ve strouhance, krupičné kaši a cestu si prokousali i do pudinku.... S tím že jdou do zvířecí potravy souhdlasím, poněvač granule pro papouška byli na prášek prolezlé....Co však nejvíce ranilo naši domácnost bylo to, že se dostali i do všech ovocných šajů..Jak sypaných , tak i sáčky..V těch byli jen dirky...4ajů jsem vyhodil celou velkou sbírku.. 3vajs...co nebyla konzerva taky...vše vystříkal, i květináče (použijse připravek nepoškozující rostliny) no a ted jen čekám na další inkubační dobu....

Na potraviny ted zásadně těsné dózy a rychle se zbavit toho nepříjemného pocitu...Jakmile se někde oběví, vězte že to není jen jeden..budou další...

Nehledejte je tam, kde jsou vidět...mě lítali a lezli v obýváku vedle kuchyně...ten jsem prošmejdil celý a nic...uspěch měla až vaše definice....Červotoč spížní...

tak hodně úspěchů a "Nech brouka žít....."   Franta

ty potravinové potvory si muzete nic netuse prinest i z krámu - funguje na to nechat mouku a strouhanku a tak dát jestě před uskladněním do těsnících obalu přemrznout na 2 hodky do mrazáku, to splehlive zhubí zárodky a mouce se nic nestane. Když prevence, tak prevence ;(.
Ale tenhle trik funguje spolehlivě

prosím a co se na toho červotoče používá za desinfekci? já už ho tak před půl rokem hubila, vyházela jsem všechny potraviny a uzavřela ostatní do různejch nádob, jenže ty mrchy se mi dostaly i do zavřené plechovky s kroupama a opět se vesele namnožili.

Dobrý den, jednou jsem viděla odporný malý hmyz s klepety(malý,zakulacený)...nevíte co to mohlo být?

Zdravím. Zjistil jste od té doby co je to za hmyz ? Našel jsem to v květináči. Dík.

Tak něco podobného sem měla v pokoji, teda zjistila jsem to až po 3 dnech, kdy jse mi po těle objevovaly dost velky štípance, ani ne od komára ani ne od blechy nevěděla sem co to je, až třetí den sem večer rožnula světlo a tohle bylo na stěně. Zjistila jsem že, vždy když donesu nějaké větvičky z lesa tohle z toho vylézá. Nepřijde mi že to je štírek domácí.

dobrý den,
včera jsem na tohoto "tvorečka" narazila v ložnici. Docela dost jsem se lekla. Chci se zeptat, existuje nějaký způsob jak jejich výskytu v domácnosti zabránit?

Dobrý den,
ano, vím jistě co to je.
Je to štírek Lesní. Tohle jsem jednou našel na dveřích. A hned jsem začal listovat po knížkách ze škůdci.
Tento druh štíra se nejčastěji objevuje v Africe mezí větvemi, které jsou pohozený na pouštích.
Není až tak nebezpečný, ale docela to bolí, když Vás klepetamy štípne.

Dobrý den,taky nám lezou malý broučci v bytě,ale nejčestěji je vídám v ložnici-v kuchyni se objeví málo-kdy.Nevím co si počít......ale snad mi pomohou Vaše rady-PS.:jdu se raději podívat do papriky :-)

Taky jsem se nedopátrala, co to přesně je.
Občas se nám taky objevují v ložnici přesně jak na fotce 2-3mm hnědý brouček.Říkala jsem si čevotoč (ale na chalupě máme jiné tmavší menší) nebo nějaký mrňavý poddruh tesaříka. Nepodařilo se mi vypátrat, zda lezou z parket nebo z dřevotřísky z nábytku (ale mám podezření spíš to druhé). Vystříkání Biolitem nepomáhá. Občas se jich pár objeví a pak o nich zase třeba půl roku rok nevíme. Kdybyste někdo přišel na něco, co na ně zabírá, taky by to bodlo (přece jen se nechystám vytrhávat parkety nebo vyhazovat 4 roky staré letiště. Díky.

Ahoj my ty brouky jak říkáš máme taky. Měli jsme to i v práci a odborníci nám poradily, že existuje speciální desinfekce. je sice trochu drahá, ale prý pomáhá. Musíš vyhodit potraviny a požívat jen to co je uzaviratelné, aby se nedostaly k jídlu. A pořádně vydesinfikovat celý byt. Hodně štěstí

Prosím nedaly by jste nám název té desinfekce??

Taky mám toho brouka v kuchyni, že by to byl červotoč spížní či jaký?

Comment Upload: 
brouk3.jpg

Brouk ve spížích?? Tak toho znám, není škodlivý a někdy se objevuje v domech a na potravinách. Potraviny nepoškozuje. Pouze ukazuje, že se mezi nimi šíří plísně.

Adriano, to je velmi úsměvný názor :-]

vypadá to, že tohodle broučka tu máme taky. vůbec netušíme odkud se bere. a co to tedy je? říkáte tedy, že tu máme plísen? pokoj máme v 1.patře, ale starej barak to je.

https://www.skudci.com/cervotoc-spizni nebo jiný skladištní škůdce viz https://www.skudci.com/na-cem-skodi. Najít napadený zdroj potravy, zlikvidovat.

Máme ho také doma, ale nevypadá to na červotoče spížního (ten je chlupatý a má trochu jiný tvar hlavy).

To nebude červotoč spížní, protože má nerýhované krovky a létá z venku z ulice při otevřeném okně. Mám ho taky na parapetu.

Tak už jsem to zjistil, je to potemník skladištní a může být třeba i v mleté paprice☝️ ale samozřejmě hledejte i jinde ve spíži.

ahoj, tak ja jsem vse nechala projit mikrovlnkou a zabralo to. chtelo to ale 30-60 sec. kosicky na koreni, vse. bohuzel jsem tedy take musela vyhodit spoustu vybornych cajicku. doufam, ze se uz u nas neobjevi ...

Tak jsem dnes vyhodila velké množství čajů. Byli všude, nechápu kde se u nás vzali? Taky se jim líbí v koření (vše jsem používala dokud jsem v jídle nevylovila červa a brouka).
Pravě jsem v kuchyni vykonala deratizaci a vyhodila spoustu potravin a to máme doma přátelé "sterilní prostředí" je mi z toho na nic. Tak to mějte pod kontrolou!!!

Zdravím,tak tohoto tvorečka jsem už 3x načapal u sebe na chodbě,nejspíš slezl z půdy.Ale co je zač,mi zůstává záhadou.Pavouk to není,sítě nedělá,štírek taky ne,klepýtka také nemá,velikostcca 2-3 mm.Pokud by někdo věděl,budu rád.Milan

Comment Upload: 
dsc04506.jpg

Milane, tipnul bych nějakou zákeřnici, nymfy se "maskují" prachem, který se na ně nalepuje. Je to užitečný hmyz loví to různé mouchy atp.
http://bugguide.net/node/view/11385/bgimage?from=24

Davide díky,mohlo by to být opravdu něco takového,ani jsem nečekal,že by někdo poradil,nemohl jsem nikde nic podobného najít.M

Dobry vecer chtela bych sitit co nam chodi v byte za broka je 2cm velky je zabarveny ale nemohu se o nem nic na internetu docist dekuji za pomoc Maruska

V kuchyni na stene,hlavne ya poličkami som si všimla maličké živočíchy..väčšinou sú zalezené za policou.Sú asi 1 mm veľké..a sú slabuško hnedé.Poradíte ako sa toho zbaviť a čo to vlastne je?Kuchyňu udržujem v poriadku.

TO VYPADÁ JAKO ŠTĚNICE

ALE NĚJAKÁ MALÁ, JÁ VIDĚL VĚTŠÍ, TY 2 mm MI NĚJAK NEPASUJÍ.

ježišmarja, neplácejte tady nesmysly - tohle není žádná štěnice!!!

Dobrý den.....
Chtěl bych vás poprosit o rozpoznání brouka..
Objevil se nám doma a nevíme co sním ani co je to zač...
už jsme hledali všude možně..Prosím odpovězte mi na email...děkuji předem Jindřich Slamínek

Comment Upload: 
brouk_2.jpg

Dobrý den, mam doma podobneho brouka dozvedel jste se co je to zac? Diky za odpoved.

a nerad bych se mylil, ale vypada to jako tzv. Lytta vesicatoria (puchyrnik lekarsky) take "spanelske musky" (nebezpecne afrodiziakum), u nas je velmi vzacny, obsahuje vysoce ucinny jed (ted si nejsem jist jestli alkaloid) kantharidin (LD50=30mg) ktery poskozuje hlavne ledviny. Rozhodne nelikvidovat, ja ho mit doma, tak jsem moc rad. Ale i mozna podoba s jinym broukem je dost pravdepodobna.

Mně to spíš připomíná tesaříka, a toho bych doma mít opravdu nechtěl, se dřevem si rozumí snad líp jak červotoči.

Dobrý den,
doma se mi objevil malý hnědý brouk. Nevíte co je to zač, prosím ?

Fanda

Comment Upload: 
brouk_1.jpg

Na fotkách, které sem prohlížel předtím to nebylo tak znatelné, ale teď už to vidím :-) Děkuju moc ;-)

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jestli se při výskytu červotoče spižního objevuje prach, tak jako u normálního červotoče.
Děkuji za odpověď. Tereza

Zdravím, moc vás všechny prosím, nevíte co je tento brouk zač? Začal se nám objevovat zatím jen na wc, nikde jinde jsme ho zatí nenašly, děkuju moc za radu a popřípadě jak se proti němu bránit, děkuji.

Comment Upload: 
p6210416_0.jpgp6210421_0.jpgp6210425_0.jpg

To je asi klíště

dobry den mě se v pokojí pod parketama objevily brouci jak to postřikam biolitem tak to chcipne a pak vylezou dalši a jak to zabiju rukou tak to smrdi jak mravenec a mame to jenom v pokolich a velikost to má asi 3mm
naschledanou

dobry den mě se v pokojí objevily broci a to vyliza z parket a jak to postřikam biolitem tak to chcipne a za chvily vylezou dalši nemužeme se toho zbavit a jak to zabyju prstem tak to smrdi jako mravenec má to asi 3mm a nemohl by ste mi poradit jak se toho zbavit
naschledanou

Dobrý den,
necelý rok bydlíme v novostavbě a v poslední době se nám v obývacím pokoji a kuchyni objevil tento brouk (přibližně 2mm velký)

Víte někdo o co jde a jak se ho zbavit?

Děkuji

Comment Upload: 
05072010550.jpg05072010551.jpg05072010552.jpg

Dobrý den, máme ten samý problém, v novostavbě kde bydlíme od května. Podařilo se vám toho zbavit a jak?
Díky moc

to je Pilous

Uměl by někdo prosím poradit co je toto za brouka (viz foto v příloze)? Velikost je cca 2-4mm. Začali se najednou objevovat v bytě v řádech desítek kusů, lezou po zdech a po zemi..

Comment Upload: 
brouk2.jpg

patrně nějaký vrtavec, možná vrtavec průsvitný (Gibbum psylloides).
https://www.skudci.com/forum/13339/co-je-za-brouka

prosím o radu, poslední dobou se u nás objevuje malinkatý hnědý, skoro průhledný brouček, byt je novostavba, doufala jsem ze tady tahle havet vyskytovat nebude, vetsinou ho nalézám u drevenych futer, dneska jsem ho nasla dokonce i v hrnci, nekdy i v loznici, nevite nekdo co by to mohlo byt ? je opravdu maly a nejde vyfotit, je skoro pruhledny.. Jeste se nam objevily v cajich takovi malinci broucci, ale nevim jestli to jsou ti sami :-( poradte prosim jak na ne .. moc diky

Dobrž den, myslím, že máme také tytou broučky. 0,5-1mm, černí a téměř průhlední. Velice rychle běhají. Dřevo se nám místy rozpadá. Dostala jste prosím nějakou radu? Děkuji, Ivana

Moc tomu nerozumím... Když se autor podepsal jako "Pavel Martiník", proč je u otázky napsáno "david"? Myslím když si rozkliknu "fórum" a vidím tam tu otázku, je u ní napsáno by david... Nechápu... Kdyby to přidal pan Martiník, bylo by tam by anonym, ne? Nebo se jedná o chybu?

Dobrý den, mám stejný problém s broukem, můžete mi poradit o jakého brouka jde a jak se ho zbavit? Děkuji. Cyprichová (c.danka@seznam.cz)

Mám stejný problém, jako níže uvedený dotaz.
Dobrý den,
bytě se mi objevuje brouk na obrázku v příloze. Je veliký asi 2mm. Nikde jsem nenašel, jak se tento brouk jmenuje a co můžu udělat proto, abych se ho zbavil. Mohl by jste mi poradit?
Děkuji,
Pavel Martiník

Dobrý den,už několikrát jsem v ložnici objevila malé broučky velké necelý půlcentimetr. jsou malí,černí a mají na sobě žluté tečky vypadají spíše jako maličké berušky,poradíte mi co by to mohlo být prosím ?.

Rušník muzejní?

ano,to by mohl být on,děkuji moc.

tečky žluté nebo červené? Teď jsme jednu našli na koberci - to bude Beruška Asijská.

Dobrý den,
ráda bych se chtěla zeptat na nějaké druhy brouků, kteří se nacházejí v bytě. Po zimě se mi na okně okolo květináče ale i na okně, kde žádné květiny nejsou objevili malý broučci s černými krovkami na kterých jsou oranžové až červené tečky. Přibližně jsou velcí 1 - 2 mm a jakmile se objeví, tak během jednoho dne uhynou. Létají.
Před domem mám břízu a v blízkém okolí domu řepková pole. Nevím, jestli to souvisí. Objevili se letos, takže nejspíše ne, ale možné to je.
Brouci mají vejčitý tvar. Bohužel nejde udělat foto.
Předem děkuji za odpověď

Dobrý den, před rokem se mi objevili v ložnici(panelák) malí brouci, jsou velcí asi 1 mm a mají mléčnou barvu, někteří větší mají zbarvení do hněda. Mají hladké oválné tělo a malou hlavičku. Pohybují se velmi rychle. Měla jsem je tu pouze během léta a to na zdi nad postelí a nad stolem s počítačem, takže patrně mají rádi prostředí, kde je teplo. Možná jejich výskyt také souvisí s prachem, každý týden luxuji a utírám prach, ale teď po dovolené jsem se s úklidem opozdila a mám je tu po roce znovu. Také mám podezření, že se mi sem mohli dostat v knihách které jsem si přivezla z bytu ve starém domě (pozůstalost). Jsem už zoufalá, snažila jsem se najít, co je to za brouka, ale bohužel jsem neuspěla. Nevíte náhodou, co by to mohlo být? Děkuji.

Dobrý den,
mám stejný problém.Přišli jste na to, co to je? Díky za odpověď.

bez fotky nelze

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, jak se jmenuje tento hmyz-my jim říkáme ploštěnky-, ale pod tímto názvem jsem to nikde nenašla- , lezou nám do obýváku přes terasu, která je v úrovni domu, což není zrovna přijemné, obzvlášť když nám tady po zemi už lezou naše devítiměsíční dvojčata. Taky bych ráda věděla, jak se jich zbavit, mockrát děkuji za jakoukoliv odpověď, Janotová Pavla

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, jak se jmenuje tento hmyz-my jim říkáme ploštěnky-, ale pod tímto názvem jsem to nikde nenašla- , lezou nám do obýváku přes terasu, která je v úrovni domu, což není zrovna přijemné, obzvlášť když nám tady po zemi už lezou naše devítiměsíční dvojčata. Taky bych ráda věděla, jak se jich zbavit, mockrát děkuji za jakoukoliv odpověď, Janotová Pavla
(bohužel mi nejde připojit k mému dotazu fotka, pokud by mi někdo chtěl pomoci, velice bych ocenila, kdymi mi do mailu napsal, ihned bych fotečku poslala, díííky, Janotová; meganka@seznam.cz)

Dobrý den, mám v byě brouka a jak jsem tak prohlížel vaše fotky tak to nikdo z nich není lítat neumí a lozí všude i do čajů ,cukrů atd. Nevíte co je zač? díky.

Prosím o radu co je to za broučka, který nám leze skoro po celém bytě, kde jsou parkety, myslím, že vylézá z nich. Leze po zdech i zemi, je hnědý velký asi 2mm, vypadá jakoby měl krovky, ale nelétá. Je takový zakulacený. Ten stejně velký se objedvuje také ale černý s bílými tečkami, přijde mi jakoby to byla samice a samec. Poraďte prosím jen název, zbytek už si najdu. Foto bohužel dát nemohu, rozbil se nám foťák. :o( Děkuji

Je dost podobný možná i stejný jako výše na fotografii od pana Martiníka.

Dorbý den,
Objevil se nám v bytě tento brouček, nacházím je převážně při uklízení za skříněmi, nebo za krabicemi. Je asi 1-2mm velký, všichni, které jsem zatím viděl byli cca stejně velcí. sám o sobě je malý, ale když ho zmáčknu nějakým nástrojem, je pružný a trochu se tím rozplácnutím prodlouží, má takové skládané tělo, které se pak zase smrští. Zároveň jsem tenhle krunýřek několikrát v prachu našel i prázdný, jen obal. Je pokryt velkým množstvím chloupků a vepředu, kde to vypadá jako nějaká hlavička, má ty chloupky o chlup delší. Docela rychle se pohybuje. Nevím co to je a bojím se štěnic, nechci doma nic takového, i když tohle vůbec na štěnici nevypadá, ta je snad uplně jiná...
Obrázky nejsou moc kvalitní, bohužel je to hrozně malé a lupu nemám.
Nemůže to být nějaké larví stádium?
Děkuji za odpovědi.

fotky jsou tu:
http://img.frajer.org/brouk1.jpg
http://img.frajer.org/brouk2.jpg

ještě upřesnění, podle toho, co jsem tady hledal mi přijde, že by to mohl být Rušník muzejní. Je to možné?
https://www.skudci.com/rusnik-muzejni
díky!

Dobrý den,
chci se zeptat na broučka/hmyz, který se nám usídlil v bytě. Možná neusídlil, jelikož ho máme i zvenku na fasádě domu, možná nějakým způsobem prolíza, ale nejde zjistit kudy. Zničím je a jakmile se ohlídnu tak je jich za mnou zase nejmíň deset. Je takový dohněda, podlouhlé tělo, vepředu má taková tykadla a hodně ta potvora skáče, jakoby měl nějaké křidélka, ale to nešlo vypozorovat. Mladí jsou skoro průsvitní, nezdá se že by šli za nějakou potravinou. Ale nevím zda nejsou nějak škodliví, protože máme doma dvě malé děti. Prosím o radu co to je, a jak se ho zbavit, je úplně všude - v kuchyni, obýváku, koupelně. Děkuji!!!

je to Rušník Skladištní, mam ho doma taky :-(

Dobrý den kamarádce začaly doma lézt po dech brouci šedé barvy s hodně nožičkama jakoby s krunýřkem když jsme ho chteli zamáčknout schoulil se fuj....
když jsem byla malá říkaly jsme jim autobusy :) ona má doma velké vlhko...
foto bohužel nemám nevíte prosím jak se tento brouk jmenuje a jak se ho zbavit???

To budou sviňky - mají rádi vlká prostředí.

https://www.skudci.com/svinky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co je toto za broučky a jak se jich zbavit ? Jsou velmi malí a lozí po stěnách, jsou docela rychlí .. Děkuju za odpovědi

http://m.poradte.cz/picture/2014/1249234o.jpg
http://m.poradte.cz/picture/2014/1249234_2o.jpg

Dobrý den, zjistil jsem, že obývacím pokoji s námi žije brouk, je asi 5 cm velký a je vidět jen v nočních hodinách, je strašně rychlý a hned se schová, prosím o radu jak se tohoto vetřelce zbavit

Dobrý večer, tohodle brouka už jsme měli ve více bytech.. Jsme přestěhovaní měsíc a objevil se znova..Je ale divné,že jsem ho viděl i ve vchodě(asi 6-8ks) Neviděl jsem,že by letali,ale mají křídla..Když je rozmáčknu tak smrdí jakoby po jádru..PS:smrdí jako rozmáčknuté štenice..

Nešlo dát foto a ja dal odeslat..JE TO UPLNE STEJNY BROUK JAKO MA PAN MARTINIK ALIAS DAVID

rekl bych ze to bude Vroubenka americká!:)

Proč je tohle vlákno tak splácané páté přes deváté?

Dobrý den, prosím o pomoc, leze nám po stěnách malinký brouček - tak 0,5 - 1 mm co to může být a jak se toho zbavit? Máme tu čisto, ale dost vlhko. Děkuji za radu

Kateřino, prosím, založ si nové vlákno, v tomhle bordelu není možné se orientovat. Dál si prosím přečti příspěvek, jak chytat a fotit brebery, protože bez fotky nebo alespoň bez důkladného (velmi důkladného) popisu není možné určit. Na "brouček 0,5 - 1mm velký" sedí asi tak 30 různých druhů (jestli je to světlé, tak to budou pravděpodobně pisivky, ale jen hádám naslepo).

Dobrý den, prosím poraďte mi! Ač jsem na internetu pátrala,tak jsem nezjistila, co je toto za brouka..Začal se mi doma objevovat začátkem zimi, denně jich zabiji 2-3. Objevují se spíše u okna,ale občas nějaký leze i na zemi či na stropě...už nevím, jak se jich zbavit a hlavně odkud lezou!Máme doma čisto, denně luxuji i vytírám..Mouku a veškeré sypké potraviny mám uschované v dózách..Minulý rok nám zateplovali cihlový dům, nemohou se třeba schovávat v zateplení???Opravdu nevím, ale doma je nechci!!Brouček je asi 1cm velký, tělíčko je v půlce rozpůlené (jako by křídélka,ale ty nemá ).Má 3páry nohou a malá tykadélka.Co je to???

Asi je to vroubenka americká. Při ohrožení vypouští páchnoucí sekret.

Zdravím, a tohle znate? V kuchyni na stene, nelieta, ale je rychlej. 1mm šedej nebo černej

Prosim o radu co je to za brouka a jak se ho vyvarovat

Comment Upload: 
screenshot_20200607-120500_gallery.jpg

Je to ploštice-vroubenka americká. Na zimu se schovává v domech, bytech. Přitahují ji zářivé barvy na domech (aspoň se to říká a z vlastní praxe - po zateplení severní strany se stěna natřela na barevno - od té doby jsou na podzim všude po síťkách na oknech, balkónech). Já ji většinou vyhodím na mráz. Nic jiného se nedá

Je to vroubenka americká.

Objevili se letos, zatím jen 4 ks, leze to spíše zvenku, 1.5 cm, připadá mě to jako tesařík, nebo něco podobného, v kuchyni nejsou, zásadně z venku,, nebo střevlík je podobný, ale opravbojím se jich a létají nevím, nikdy tu nebyly,nechci je tu, stříkám biolitem,, al zase se objeví, naštěstí v malém množství.

Je to vroubenka americká.

Takže milí zlatí, na obrázku je naprosto neškodná vroubenka.. Červotoč spižní je naprosto odlišný brouk, který je již škodlivý - kompletní vývin má u vás doma..

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte co je to za broučka mám ho doma v pronajatém bytě prěvážně jen v kuchyni. Poradíte mi prosím co to je a jak se ho zbavit ? Děkuji Aneta

Comment Upload: 
fa8e7ede-cd28-43d3-a092-00df92a8afeb.jpeg

Dobrý den dneska jsem našla vroubenku v bytě ale nezabila jsem ji naopak jsem si ji dala do krabičky s dírkama na kyslík a chovám si jí jako domácího mazlíčka mám samozřejmě jenom jednu a moc se jí nebojím ale zajímalo by mě jestli se jí mám bát mě se ráda moc
líbí a taky potřebuji nějakého kamaráda

Dobrý den nějaký brouk mi v šatně na koberci nechává slizovou stopu nevím co je to zac ani jak se ho zabavit děkuji za názory a postřehy

Dobrý den mě v noci asi ve 3:48 h lezl nějaký brouk byl větší, byl černý, měl více noh a uměl rychle běhat dokonce jsem prolezla celý internet a nikde jsem nic nenašla. Děkuji že jste si tuto zprávu přečetli.
Tereza

Dobry den. Zacal se mi v byte objevovat cerny malý broucek. Neco jako leze po pampeliskach. Cerny, 2-3mm,po rozmacknuti krupne. Bylo jich tu par. Ted uz jich zacina byt vsude plno. Nevi nekdo?
Dekuji za radu.

Comment Upload: 
1663966181754334149724483299456.jpg

Tenhle brouk či co to je se objevil v koupelně i WC nevíte co to může být zač?na zdi nejde skoro vidět tak jsem to na mobilu zvětšil jak to šlo aby byl vidět

Comment Upload: 
img_20240222_121630.jpg

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.