Sametka podzimní ?mrtvi krecci

Dobry večer psala sem ze me neco dost kouše..a mela obavy ze stenice ..ale vse jsem prohledala postel gauc..y'v gauci ZŠ nim kdyz jsme ho odtáhli..matraci rosty..povlak z matrace sem svlékla periny..nocni stolek supliky jsem vyndala z komoc a nic..dnes sem po několika dnech zjistila ze sem dlouho neviděla Křečky ..pres den spí..a ja jim dam jen jídlo..a dnes kdyz jsem si s nima chtela pohrát našli jsme je mrtvý..byly tam dva a oba umreli asi stejne.z jídla nebo z přírodního domku..všude po terarku v pilinach po stolku co je pod terarkem lezly miniaturni brpucci bylo jich tak milion mozna miliarda.nejvice byli videt posvícením baterky na sklo terarka.pouhxm okem špatně jen na tom bílém stolku proto sem je objevila ..myslíte ze to jsou brouci z mrsin Křečky nebo je to zabilo?mohli me treba tech par dnu kousat?prikladam foto ..nejde o sametky..jsou opravdu maly..jak se toho zbavit
Sametka podzimní ?mrtvi krecci
Sametka podzimní ?mrtvi krecci
Sametka podzimní ?mrtvi krecci
Sametka podzimní ?mrtvi krecci
Sametka podzimní ?mrtvi krecci

Je to přiliš malé, pokud to nejsou sametky, mohly by to být čmelíci (čmelík kuří). Co křečky zabilo nedokážu říct, je možné že je zabila ta masivní infestace parazitama. Když křečci umřeli a "došla" krev, začali paraziti hledat kolem. Fotku by to chtělo toho jednotlivého prevíta nejlépe v makro režimu.

Dobrý den, můj křeček to právě má....vypadá to, že umře co mám dělat? Oplachnout hi? Něčím to vystrikat? Nebo už je pozdě?...

Ano, pomohla by koupel a propláchnutí kožichu pod tekoucí vodou.. Omytí celé ubikaci a všech předmětů v ní, po té dát ubikaci na jiné místo než kde byla předtím, a to místo, kde předtím byla, vystříkat Raidem a savem...
Tohle je jediný způsob, jakým jsem se těchto breber tehdy zbavila..
Vím že křečci se nekoupou, ale tehdy jim to zachránilo život...

Křeček v přírodě dokáže i plavat, ale může snadno nastydnout a to pak už nerozchodí. Naši křečci dostali nedávno koupel pod tekoucí mírně teplou vodou, drženi na dlani. Pak následoval celkem 3x zábal do papírové utěrky a šup zpátky do terária. Dobře to dopadlo - a proč to bylo - více na konci diskusního fóra.

Můj křeček ma vypelichanou srst kolem ucha a nevím co to je. Nějak si to ucho ani neškrábe ale v uchu ma nejako cernou tečku , (kůži ma zdravou). Poradil by jste mi někdo prosím ?

Dobrý den, dnes jsem celý den hledala informace o sametkach. Zda je možné, aby jsem je měla doma. A nic jsem nenašla. Zatím se zdá, že u nás to tak je. Našla jsem je u křečka v kleci. Od křečka se nakazily i deti a pak i já. Jen manžel byl usetren. Měsíc svědění a návštěv u lékaře. Myslela jsem, že máme svrab. Už jsem byla zoufala. Pořád se objevovala nová a nová vyrážka. Když jsem šla čistit kreckovi klec, podrobněji jsem ji prozkoumal a našla desítky červeno černých pohybujících se teček. Všechno jsem zlikvidoval vydezinfikovala, dřevěné domky a prolézačky odstranila. Ve zverimexu mi prodali na roztoče nějakou pěnu, tak jsem tím dvakrát protrela našeho chuderu křečka. A všimla jsem si že na břiše má děsný bolak. Jinak opelichany nebyl. Ještě to jednou zopakuji snad to zabere. Nerada bych aby se to zase rozjelo. Nejvíc to odnesly děti. Tak pozor na sametky, můžou být i doma.

Zdravím, asi máme stejný problém. U křečka strašně moc pidi broučků, cca 4 měsíce nás doma furt něco kouše, mysleli jsme, že štěnice tak 2x za sebou deratizace a teď opět malé Štípance. Křeček plný červených broučků! Zítra letím do zverimexu, zmizely u vás poté Štípance?

Comment Upload: 
img_20210106_173304.jpg

Jak se vám daří teď? Zlikvidovali jste to a křeček je ok?

Na zranění u křečka použijte zředěnou jódovou tinkturu. Stačí nakapat na kousek vodou navlhčené papírové utěrky a tou potírat poraněné místo. Snese i koncentrovanou. Ta sice dost spálí kůži, ale zabere. Křeček vydrží dost. Na oči je super obyčejná čistá mořská voda, kam se hrabe borová. Přivezli jsme si jí jako suvenýr z Capri a vidíte, na co se hodí. A taky u lidí do nosu zastaví rýmu.
Přečtěte si pojednání o čmelíkách, co jsem přidal před chvíli - je na konci fóra.

Také to teď řešíme.
Manžel koupil 2 křečky.
Za nedlouho jsme začali být postipany.
Všude samé malé svědivé pupínky.
Já nejvíc u kotníků a v podpaží.
Dětská lékařka nám řekla že štěnice ani blecha to není.volala jsem tedy na deratizační firmu a paní se mě ptala jestli nemáme doma hlodavce.
Říkala že to vypadá na cmeliky.
A opravdu,na kreccich všude malé tečky.
Tak jsem koupila Bio kill.
Jeden je na křečky,druhý na povrchy.
Vše jsem vzala savem.peru peřiny,deky i polštáře.
Teď už máme třeba jeden nový pupínek,snad to brzy zničím :/

Dobrý den zbavim se těch patazitu asi jsou to čmelíci nevím.To je možné aby byli v celém bytě?

Můj křeček je starý je mu přes 2 roky má nějakou červenou bouli pod tlapkou přední a výrůstek v uchu neví někdo co to je ??❤️

Zřejmě absces nebo nádor. To je ve stáří u všech hlodavců běžné a docela časté, bohužel...

Pokud se jedná o absces, mohl by pomoci veterinář. Ale to by bylo okolí zarudlé a bolavé. Pokud se jedná o nádor, tak nechat dožít. Jedině kdyby se trápil, tak nechat uspat. Pokud křeček žere, je vše OK. Když přestane, většinou rychle umře stářím. Dva roky je docela dost. U křečka džungarského je 10 dní u křečka ekvivalent 1 roku člověka. Vypozorováno. Kritický je u nás 17. listopad, to nám již umřeli 4 křečci. Loni dokonce dva.. Ten svátek by měli zrušit. Ale ten první z klubu 17. listopadu se dožil více než 4 roky - to je u džungarského křečka zatím náš rekord.

Jedná se o čmelíky. Dokáží vytvořit milionové kolonie, v nočních a ranních hodinách sají krev. Při velkém přemnožení jdou i na lidi, novorozeně dokáží klidně zabít.. Přes den jsou obvykle velmi dobře schovaní, na místech, na kterých by je nikdo nečekal a kde nejsou vidět...
Zabili mi tenkrát myšku. Ostatní hlodavce se mi podařilo zachránit důkladným vykoupáním. Klece jsem samozřejmě všechny osprchovala horkou vodou, dřevěné věci vyhodila a okolí klecí jsem důkladně vystříkala Raidem a Savem... Naštěstí se již nevrátili.

Dnes jsme byli u veterináře s křečkerm protože jsem na něm našla ty male červené pohybujicí se sametky a my jsme se synem pěkně doštípaní. Na veterině mu píchli injekci proti parazitům, došli jsme domů a všechno z klece plus klec jsem vydezinfikovala a křečka do ní vrátila. Je chudák po te injekci hrozně vyděšený. Peru pro jistotu všechno ložní a vystříkala jsem i matrace proti roztočům atd.Doufam, že ty sametky co křeček má po té injekci zrovna zdechnou. Protože i po vydezinfikování klece a výměně podestýlky jsem si všimla že tam zase dvě červene tečky lezou :( fakt mám chut se na vše vykašlat.

Tohle nebude sametka, ale čmelík kuří. Můžete si ho přinést ze Zverimexu s jakýmkoliv nákupem (zvířete, krmení). Nebo to mohou přinést holubi, bydlíme v bytovce v posledním patře pod střechou a všude staré dřevěné obklady. A byla mírná zima. Nám letos mladá samice po dvakrát zlikvidovala 8 denní křečky a pokaždé byli zamořeni. Prostě je pokaždé opustila, jednoho malému vykousala zadek.. nedivím se, protože nás to také pokousalo. A je to strašlivé svědění a dost velký bolák (asi alergie) a moc špatně se to hojí. Koupel křečků pod tekoucí vodou nepomohla a druhý vrh byl také pryč. Tak jsme se těšili, že budeme mít krásné nové křečky od nejlepšího páru, co jsme kdy měli. Nikdy nás nepokousali.. Tak jsem objednal od Slepičář.cz KŘEMELINU, křečky jsme zasypali a štětcem jim prášek vetřeli do kůže. Je to přírodní produkt, akorát pozor na čumák a na oči. Po týdnu jsme všechno zase vyčistili a poprášili štětcem kolotoče, lávky, plošinky, domečky, krmítka, a přidali cca 1 lžíci křemeliny do podestýlky. Po týdnu tedy tohle podruhé. Křečky už bereme do rukou, a zatím žádný čmelík. Křemelina má narušit krunýř parazita a ten vyschne a zahyne. Čmelík je tak do 1 mm velký, hladový nebo mladý je nažloutlý a nacucaný má velikost asi 1 mm a barvu načervenalou až hnědou. Když ho rozdrtíte na papíru, je po něm krvavá čmouha. Ložní prádlo skončilo v pračce a ostatní v mrazáku. Mráz -20° ho zahubí. Teplota nad 50°C mu také neudělá dobře. Vajíčka vydrží 2 roky a samotný čmelík skoro rok bez potravy. Tak křemelinu preventivně při každém čištění. Snad už bude pokoj.

Samice je znovu březí, teď bydlí v menším teráriu, aby měla k mladým blíže. Pokud nebude mít na mladé už vypěstovanou agresi, mohlo by to dobře dopadnout. Tyhle džungaráci mají totiž obdivuhodnou paměť. A samec i pomáhá při porodu - opravdu pomáhá - tahá mladé a překusuje jim pupečník. To jsme již viděli. A pokud pár nemá problém v soužití, bydlí spolu. Samice spolu nevydrží nikdy - ani sestry a ze samců jsme měli pouze dva sourozence, kteří spolu spali v jednom domečku. Zkraje jsme dávali páry do velkého terária přepaženého skleněnou stěnou v dřevěném rámu a když se na sebe po 14-20 dnech prokousávali, tak šli k sobě. To jsme zjednodušili a dnes je přiložíme k sobě aby se očuchali, zkraje prskají a když je to za pár dní bez prskání a jdou po sobě jen packama bez agrese, jdou k sobě. Kdyby byla honička a agrese, tak by museli jít od sebe. Ale běžná honička je pokaždé, nesmí ale téct krev. Musíte se jim trefit do nálady, samice je v říji každé 4 dny a velmi brzy po porodu je schopná znovu zabřeznout. To je potřeba ohlídat, aby nebyla moc vysílená. Zkušenosti z cca 20 let chovu.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.