Hraboš polní

Hraboš polní
LatinskyMicrotus arvalis
AnglickyCommon vole
NěmeckyGemeine Feldmaus
SlovenskyHraboš poľný
Hraboš je malý savec, dlouhý 9-15 cm. Jeho život se pohybuje od 1 do 4 měsíců. V 3-5 týdnu se začíná rozmnožovat. Žije převážně v koloniích a každý jedinec si vytváří vlastní noru. Během jednoho roku se může počet hrabošů zvýšit až stonásobně! Hraboši škodí hlavně v zemědělství, okusují zeleň, kmeny starých stromů atd.






Ochrana


Nové vlákno | Přihlásit k fóru
Vlákno Vytvořil Příspěvků Zobrazení Poslední příspěvek