Štěnice, kožojed nebo obojí?

Chtěla bych poprosit o identifikaci brouka na fotografii a o radu...Před asi 5 týdny jsem na dcerce (16 měsíců) objevila první štípanec. Tomu jsem nevěnovala příliš velkou pozornost, ale když se to začalo opakovat téměř denně (1-2 štípance), začala jsem se pídit po příčině a nabízely se štěnice. Nikde jsem ale nenašla stopy a tak jsem oslovila jednu DDD firmu. Pan majitel mi nabídl lepy, na které se měly chytit, ale nechytla se žádná. Po určité době jsem ale našla několik svleček v posteli (v úložném prostoru) a pár larev (ale ojedinělých, žádná skupinka pohromadě). Podle fotek to odpovídalo larvě štěnice. Mezi nimi ale několik malých broučků, které jako štěnice nevypadaly. Po dohodě s majitelem DDD firmy jsem mu poslala fotky a on mi odpověděl, že to není štěnice, ale vypadá to na nějakého skladištního brouka, možná kožojeda a že na toho mi bude stačit Raid na lezoucí hmyz. Že ale možnost štěnice nevylučuje, že se může jednat o skryté napadení, ale musím chytit (objevit) přímo štěnici, bez prokazatelného výskytu jejich firma postřik nedělá. Tak jsem použila sprej (Raid neměli, jen Biolit), ale štípance nepřestaly. Navíc, co jsem tady vyčetla, tak kožojed nekouše. Prohledala jsem celou ložnici, postupně peru prádlo z úložného prostoru na 95 stupňů a kontroluju, ale nacházím jen ojedinělé larvy, u kterých nevím, jestli je to ten kožojed nebo štěnice. A svlečky. Jsem z toho dost zoufalá, protože se bojím, že než objevím štěnici, abych to prokázala, rozmnoží se a bude těžké je vyhubit. Přikládám fotografie a moc prosím o identifikaci a také bych se chtěla zeptat, jestli existují firmy, které jsou ochotné a schopné před zásahem přijít k nám a štěnice detekovat nebo jestli je to opravdu na nás...Moc děkuji!
Štěnice, kožojed nebo obojí?
Štěnice, kožojed nebo obojí?
Štěnice, kožojed nebo obojí?
Štěnice, kožojed nebo obojí?

Je to poněkud rozmazané, ale je to kožojed. Larvy štěnice nevypadjí jako housenky, nemají rourkovité svlečky, vypadají prostě jako malé světlé štěnice, mají tři páry nohou a normálně se pohybují. Pokud vím, existují firmy, které mají svičené psy nebo krysy, které vyhledávají štěnice podle čichu, ale nevím, jestli fungují v ČR. Koneckonců nemusí to být štěnice ale třeba ojedinělá blecha (máte doma zvíře?), která se dostala k vám domů na něm, ale dá se chytit i ve vlaku nebo autobusu. Na štěnice opatrně rozeberte postel a koukejte se se svítilnou do všech škvír, sám jsem si kdysi domů přinesl jednu nedospělou štěnici, kterou jsem našel a zlikvidoval a poté štípance ustaly.

Zdravím řeším to samé našel jsem přes několik Kožojedů , mladej je dostipany , ne moc tipoval bych blechu Štípance jsou rozesety nohy několik asi 6 různě od sebe cca 10cm . A mezi noží jeden už si nevíme rady . Díky

Comment Upload: 
img_20220421_142452.jpg

Dobry den, prave resim stejny pripad, muzete mi rict co to nakonec bylo?

Kozojed jak vysity

Dobrý den, kožojed a štenice ? Je to normální? Víc foto děkuji předem za odpověď

Comment Upload: 
screenshot_20240228_211120_gallery.jpg

Kožojed a štenice? Děkuji předem za odpověď

Comment Upload: 
screenshot_20240228_210705_gallery.jpg

kožojed tam zřejmě je - štěnici nemohu identifikovat

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.