Brouk v bytě

Dobrý den, prosíme o pomoc s identifikací brouka, který se nám začal vyskytovat v bytě. Velikost cca 1cm, lze pomalu po zdech a umí i létat. Bydlíme v bytovém domě, patro nad námi pod střechou je zatím neobydlené a připravené k dobudování půdní vestavby. U domu je zahrada. Díky moc.
Brouk v bytě

Je to ploštice, pravděpodobně kněžice (čeleď Pentatomidae), druh přesněji neurčím, živí se rostlinami, v domácnosti nežije, ale může zde hledat útočiště na zimu.

Marku, děkuji za identifikaci. Lze ještě poradit, jak se jim bránit? Třeba jen postřik na rámy a parapety oken, event. jaký? Samozřejmě dalším řešením jsou sítě do oken... V neděli jsme jich měli v bytě šest najednou, tak jsem je vypravil přes balkon ven a uletěly, tak snad se nevrátí a nezabydlí. Předpokládám, že až bude venku mrznout, tak se vyskytovat nebudou...?

Sítě do oken jsou asi nejlepší, Osobně mám síť už roky a mám klid ovšelijakých zblodilých můr a teplem naváděných komárů. Postřiky kvůli pár zbloudilým plošticím je asi zbytečný kanon na vrabce. Taky je možnost nechat to být, trpělivě je vyhazovat nebo zabíjet a počkat pár týdnů, než to vzdají. Nedělal bych z toho velkou vědu. Pokud máte zahradu, tak prohlídněte stromy, jestli se vám to tam někde nepřemnožilo.

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.