larvy a letající/skákací broučci

Zdravím,
dnes jsem otevřel šuplík, kde mám uskladněné polstrované obaly na cd, zimní rukavice čepice atd... a neotevřený asi půl roku starý papírový sáček s bylinkami (heřmánek). V obalech na cd a ve všech uskladněných věcech na zimu byli malé, asi 4-5mm dlouhé larvy krémové barvy. Některé vyschlé a vylíhlé, jiné zatím nevylíhlé. Ten papírový obal heřmánku byl prokousán jako od červotoče, dírky cca 2-3mm. Jsou to byliny kupované.
Asi tři týdny zpátky jsem objevil večer ve svitu lampičky na stole nějaké malé létající broučky, na dotek ruky jakoby malinko ale rychle odskočili. Chci se tedy zeptat jestli neví někdo co to je zač a jak to zahubit? přikládám fotografie "usušených" mrtvých zbytků broučků které jsem našel ve skřínce kousek od toho šuplíku s larvami.
Všem velmi děkuji za odpověď.
Honza

larvy a letající/skákací broučci
larvy a letající/skákací broučci
larvy a letající/skákací broučci

Jsou dost zmordovaní, takže se to blbě poznává. Kdybys měl fotky larev, to by pomohlo. Takhle to tipuju na něco z čeledi kožojedovitých, tedy kožojed nebo rušník. Vajíčka mohly přicestovat v tom heřmánku. Co můžeš postrádat vyhoď (nejlépe spal), co můžeš vyprat na 60C, vyper na 60C. Tady na webu najdeš další rady, co s tím.

Dobrý den, přišel jste prosím na to, co to je? mám doma úplně ty stejné potvory. Děkuji

Asi na to nepřišli, nebo to nechtějí říct, vy už to víte? Máme je totiž doma taky.

Rušník skladištní

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.