červi na zdi - hlavně na stropě

nevíte co to je a jak se toho zbavit?, jejich počet se každým dnem zvyšuje a vůbec nevím, kde se berou...:/... i když našla jsem pár zvláštních fleků na zdi, takže by to možná mohl být zdroj. když se natáhnou mají zhruba 2-3 cm. přikládám fotky.

larva potravinového mola
larva spížního mola
spížní mol larva
potravinový mol larva
larva na zdi
Ochrana proti tomuto škůdci (pokud byl určen): 
Nejčastěji používané přípravky proti potravinovým, spížním molům

děkuju, popisem by to sedělo, ale vůbec nechápu, proč nám lezou v ložnici a ne v kuchyni, resp. nikde jinde... v kuchyni jsem viděla kdysi jen motýli.

Milují vlhko asi máte v ložnici větší teplo a vlhko, to potřebují k vývinu takže když bude sucho tak uschnou a nevylíhnou se

také se nám to objevilo na stropě a zdi, po pátrání jsme zjistili že matka má ve skřínce krabičku s ořechy, která byla plná těchto potvor.

Jsou to moli

Právěže, z nich se vylíhnou miniaturní motýlci připomínající moli.

Pokud v ložnici máte kožešiny, nedivím se, oni se jimi totiž živí.

kožešiny nemáme.... máme ale psa... je možný, že živí jeho chlupama? ale jsou opravdu jen na stropě a vysoko na zdech.... je to pro mě fakt záhada....

poradili byste mi, jak se jich nejlépe zbavit? díky moc

I mě se to objevilo v kuchyni na stropě a nebylo jich málo.Dlouho jsem netušila odkud to leze a nakonec červy objevila v čokoládě Studentská pečeť - úplně prolezlá červy v ořechách.Po mnoha letech opět ,ale v piškotech,úplné pavučiny a taktéž v sáčku máku.

Chlupy psa se neživí. A nemáte tam někde mrtvý, sušený hmyz? Třeba o tom ani nevíte. Ten hmyz může být i za stropem, jim hmyz chutná

fakt nevím .... co bych měla udělat, abych se jich zbavila?.... je mi to celkem nepříjemný... zvlášt když nade mnou brouzdaj, když spím a ani nevím, co jim tam nahoře může chutnat - na stropě nic pořádně vidět není a jestli je něco nad stropem, tak to snad ani nechci domýšlet.... :D ... to je něco pro moji bujnou fantazii :D ...díky za Vaše reakce....

Oni se vyskytují daleko od jejich zdroje potravy, a to hlavně v tomto stádiu a v době před zakuklením. Tzn. v ložnici jsou spíš omylem, tam (pokud jak píšete, nemáte nic čím by se živili). Najdete je ve spíži, nebo v místě, kde můžou být nějaké potraviny (psí granule, semena rostlin - suchá vazba, apod..). Larvy v ložnici zlikvidujte a zkuste pohledat jinde, určitě budete úspěšná.

Já mám zase housenky malinké ale po podlaze lezou

Mam kralika takže mam koberec mam plny balík sena bylinky a takove různé věci mohlo by to být to čím se živí?

Vyrobte si jednoduchý a ekologický hubič - dejte vařit do hrnce šlupky z cibule, a odvar smíchejte s octem a solí. Základ je odvar - přidejte do něj přibližně stejný díl octa - a jednu či dvě kávové lžičky soli. Kdyžtak se mě zeptejte na podrobnosti ohledně výroby. Je to smrtící odvar, který je zahubí. Až najdete zdroj, kde se líhnou, jednoduše je podlijte tímto odvarem. Ještě účinněji na ně zapůsobí vařící voda. Naprosto ekologický způsob hubení, možno používat ve spížích. Pokud možno nestříkejte na zeď, a usmrťte červy nasbírané do nějaké krabičky. Jestliže jste ale připravena stříkat na zeď, použijte raději směs, která je bezbarvá /sůl s vodou/ anebo samostatnou vařící vodu.

Kdyžtak se mě zeptejte na podrobnosti. Na vykání netrvám :-)

Sametky jsou hrozná pakáž, již xy let je máme na chalupě na zahradě. Přesně-když dozrávají švestky. Jo a ti červi-to jsou larvy potravinových molů. Je to mls pro našeho potkana-od tchána je dovezu a okamžitě předávám myšákovi! Miluje je!

Dobrý den vůbec nevím odkud jdou ty červy nemůžu najít v bytě nic jen vidím na zdech vždy jednoho cerva

Takisto mam doma v spalni tieto cervy a neviem pristna to odkial to ide. Nikde nie je ani jeden, otocim sa von z izby a zrazu mi lezie po strope hore. Neviete poradit ako mam najst zdroj odkial idu? Vedia liezt aj v stenach?

Na podzim som sa budila ja a syn stále príšerne doštípaná a rozmýšľala som , či nemáme doma štěnice. Vy ste napísal, že sa Vám to zdá asi ako blchy.
Známi mi hovorili, že to možu byť svilušky, že sa to prisaje na človeka na záhrade. Tomu sa mi nechcelo veriť, nikdy som o tom nepočula a hlavne štípance boli na skrytých miestach, hlavne slabiny a pod. A tak som hľadala blchy. Všetko som vystriekala a vyprala. Nikde nič a stále sme boli poštípaní, príšerne to svrbelo a trvalo to asi 3 týždne. Už som z toho bola na nervy a chcela som zavolať deratizačnú firmu. Potom som z nejakých dovodov prestala chodiť na záhradu a ono to prestalo. A teraz na záhradu chodíme zas a stále máme kľud. Takže naozaj to asi boli tie svilušky, správne sametky , ktoré štípu , keď dozrievajú slivky a to aj vysvetluje prečo ostatní z rodiny neboli poštípaní. My so synom sme na záhrade boli stále. Chcem tým pomocť ostatným, ktorí majú na záhrade tiež tieto potvory a budem rada, keď mi poradíte , či sa s tým dá niečo robiť , alebo tomu predchádzať (samozrejme okrem nechodenia na záhradu), pretože na budúci rok nás to čaká znovu (potom som si spomenula, že už to tak v minulosti bolo). Ďakujem Vám za info

Účinné je provést postřik zahrady přípravkem Deltacaps, kterým se zbavíte sametek, ale i klíšťat.

Ze psa může na člověka přelézt dravčík, je to taková malá potvora, která není vidět, kouše tak tři týdny, pak zahyne, protože se na člověku nedokáže rozmnožit.

Dobrý den, doma mame asi stejný problém. Není na to spíše nějaký přípravek, kam by zalezli sami? Třeba něco připravit, dát to do špajzu a za den by tam byli všichni nalezlí? Děkuji

Tak naprosto stejný problm máme i my.Po návratu z dovolené jsem si na stropě všimla těchto potvor, v kuchyni.A nechápu kde se pořád berou, jsou vždy jen na stropě, fakt nechápu kde se berou a taky nevím jak se jich zbavit, nevíte někdo?Děkuji moc

Já bych to také tak černě neviděla! Naopak-když u tchána nějakou larvičku naleznu, raduji se, právě proto, že myšák je zbožňuje. Stejně tak i již vylíhlé moly. To je panečku pochoutka!

Jsou to neškodné housenky malých motýlků, my jsme je třeba měli doma v sušeném pečivu, stačilo ho vyhodit.

Dobrý den, taky jsem měla s matkou stejný problém. Vrátily jsme se z dovolené a na stropě v různých pokojích byli červi. Tak jsme si s tím dlouho nevěděly rady, až jsme zjistily, že to leze po zdech nahoru -nečekaně :-)) - v mém pokoji. Zkoumaly jsme to a uklidily kolem toho místa - červi vylézali ze starých, suchých kaštanů. Zkuste se poohlídnout, jestli jste někde nezapomněli něco sušeného, starého třeba pečivo, již zmíněné kaštany nebo něco, z čeho se mohou líhnout moli. My jsme to všechno vyhodili a už po nich nezůstala ani stopa ;-).

Díky za rady napsané níže... už ty housenky druhým dnem likviduju, dneska jich bylo 16 a furt odněkud lezou na strop.Koncem léta jsem měl ve špajzu pár bílých motýlků, takto bude asi jejich dílo.Jdu najít ten suchý chleba zapadlý pod linkou, nebo z čeho se to líhnou...

Jsem zoufalá. Již asi měsíc zaznamenávám bílé červíky na stropě.všeoje jsem vygruntovala,deinfekce,hledala zdroje a na nic jsem nepřišla.červse vskytuje stále a jenom na stropě. Bydlím v panelovém domě v 8 patře a nově zatepleném.nemůžu se jich zbavit.Je fakt, že od léta mi v bytělétají takové šedé mušky,které mají taková jakoby prachovitá křidélka. Poradí i někdo co to je? dík za radu

Prahcovitá křidélka by mohly mít třásněnky.

to jsem měla taky.... je to obyčejný mol... no, jednoduše jsem našla odkud se líhnou a vyhodila to, pak byl hned klid, zmizeli červy, i moli :)) ... ty potvory mi nalezly do kukuřičných hoblin pro moje hlodavce, a do zrní... byli i v potravinách v kuchyni.... vždy jak někde lezly červy, bylo jasné, že někde v okolí jsou v nějakém jídle ... stačí vše prozkoumat a vyhodit... :)))

Z ničeho nic mi po stěně začaly lést housenky. A díky výše zmíněným radám jsem zdroj identifikovala! Housenky a jejich larvy byly v kuchyni ve skříňce, kde mám mouky. Naivně jsem si myslela, že když mám všechny mouky, cukry a strouhanku přesypanou v plastových dozách s výborným víčkem, k mému překvapení se ty housenky uhlízdily těsně po uzávěr. Takže to chce ne jen poličky, ale i všechny dózy pořádně otřít a zbavit se všeho!

Dobrý den můžu se zeptat co mám dělat s těmi to bikini housenkami.. doma chovám malého králíčka... A vyskytli se v uzavřeném kyblíku s granulemi pro králíka ... Můžou mu ublížit ??? Jak je mám zlikvidovat

HiHi..tyhle hajzliky sme meli taky.. nejdriv sem si vsimla molu a vsak tmavsich a pak cerviku co lezli na strop.. a nakonec to bylo ze stareho tvrdeho peciva co jsem sbirala na zimu pro zvirata.. pecivo vyhodila a bylo po vsem.. ;)

Hledám je všude a nikde nejsou. Ale prostě furt někde vylezou. Je mi 11 let. Lezou jenom v mém pokoji. Momentálně tady zatím žádného nevidím. Budu hodně rád za radu. Děkuji.

Hledám je všude a nikde nejsou. Ale prostě furt někde vylezou. Je mi 11 let. Lezou jenom v mém pokoji. Momentálně tady zatím žádného nevidím. Budu hodně rád za radu. Děkuji.

Mám je v pokoji... na stropech... nikde jinde jsem je neviděla. Všimla jsem si ale toho, že mám zničené kousky zdi. Před rokem jsme malovali a tyhle oloupané kousky se objevili až poté, co se objevili ti... škůdci? červi? larvy? housenky? Fakt netuším co to je. Každopádně jsem prostě vzala vysavač a zbavila se jich. Ale pořád se objevují nový a nový. O prázdninách jsem si uklízela pokoj, s tím že všechno uklidím, přesunu, atd... A když jsem se zbavovala plyšáka objevila jsem celkem dost molů. Snažila jsem se je zabít, ale asi nějací zůstali a stvořili? tohle. Vyházela jsem veškeré jídlo, které jsem tu měla. Ať už to bylo moje nebo pro papoušky. Tak uvidím. Žádný zdroj jsem asi ani nenašla. Takže, mohl by být někde jinde než v jídle?

Přesně jako většina postižených jsem najednou na stropě viděla bílé červy. Po přečtení diskuzí k tomuto tématu jsem začala hledat příčinu. Mouky, luštěniny a ostatní suché potraviny v dózách jsem zkontrolovala a nic. Pečivo mám v mrazáku, takže tam příčina nemohla být. Najednou jsem si vzpomněla, že úplně naspodu potravinové skříně mám od zimy uložená semena slunečnice, kterými v zimě krmím ptáky. A to jste neviděli! Proděravělý igelitový pytlík, divím se že ještě nechodil. Bylo tam vše od mola počínaje po larvy různých velikostí. Takže další z možností pro stejně postižené.

My je měli v kuchyni a vždy taky na stropě a zdi,,tak jsme obrátili kuchyň vzhůru nohama a nakonec jsme je našli v burákách,tak snad už bude klid,není to nic příjemného :-/

Mame stejny problem. A jelikoz mam fobii z housenek, tak dekuju moc za radu, miluji vas lidi

Dobry den mas stejny problem po strope mi lezou housenky skontrolovala sem skrinky a nic a stale se nekde objevuji jak se mam zbavit dekuju za rady

Zdravim aj nám sa objavili ale len v obývačke a nevieme odkiaľ sa objavili a ani ako sa ich zbaviť máte dáke nápady ak hej poradíte mi budem len rada. Ďakujem moc

Vpodstatě už to tady bylo řečeno na začátku, respektive v pořadí na konci stránky. Jsou to larvy zavíječů, které vylézají se zakuklit daleko od zdroje potravy. Musíte najít a odstranit ten zdroj - nějakou starší potravinu - a může být třeba i zdánlivě dobře zabalená i v původním neporušeném obalu.

Dobry den potřebuji radu lozija nam husenky po zdi mame stary barak ale opravený tak nevim je me s toho zle....

Ano, už na mě 2x takový červ spadl xD

A mohli by ty červy s toho stropu spadnout ????

Tito červi mají pavučinky po kterých se spouští jako pavouk. Když se jich dotknete okamžitě se stočí do klubíčka a rychle mizí...

Dobrý den, už třetí den doma nacházím jednoho červa na jednom místě... vyházela jsem všechny mouky, ořechy a prostě vše. Stále tam vždy na mě jeden čeká kdž přijdu z práce už jsem z toho na nervy. Prosím pomoc, poradte mi. Dnes jsme se s manželem rozhodli že odděláme obložení a sundáme digestoř jestli nejsou náhodou tam ale už fakt nevím.

Dobrý den máme v kuchyni tyto červy přesně dle obrázku a nevím od kut se berou,nemůžou lest od sousedů vetilackou díra ve zdi to je na stropě ve spiži jak je mám zahubit děkuji řadu...

Dobrý den právě jsem Objevil černá na zemi lezou my dole kolem zdi i skryt lino v rohu.kdyz name svítíme baterkou tak rychle zalezou.pak přestanu name svítit oni vylezou.prezden nic ale večer jo vůbec nevím kde máj hnizdo

Nevíte jako príptavek je na ně??

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.