12. Červen 2010 - 8:58
Mravenci v bytě

Dobrý den, bydlíme v panelovém domě, v třetím patře. Dnes jsem se ale cítila jako v hororu: Brzy ráno jsem se vzbudila a šla jsem se napít do kuchně... Po mém stole běhají milióńy černých mravenců! Zprvu jsem je házela z okna nechtěla jsem jim ubližovat, ale jak začali lézt i po mě, vzala jsem nějakou krabičku a nelítostně je zabíjela... Otevřela jsem pouzdro na pastelky od mé dcery a mraveni z něj vyběhli a lezli všude. Na jednom jablku si jich pochutnávalo několik desítek, další tisíce se rozlézaly po zemi... Nevíte, jak na ně? zkusila jsem je vystříkat biolitem, ale jsou tu pořád, a ve velkém počtu... Prosím, poraďte.

Obrázek: 
Mravenci v bytě

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

dobry den mam takovy

dobry den mam takovy problem,vsude v byte hlavne v koupelne a na wc mam cerne mravence a nevim co s nimi.lezou mi uz i do kuchyne a obyvaku a loznice.....zkousela jsem ocet ale uz vylejzaji zas je to jen tak na 10minut. muzete mi poradit ci s nimi....??

Zřejmě Lasius niger /mravenec

Zřejmě Lasius niger /mravenec obecný/. Zpravidla pronikají do budov zvenčí, často jen dočasně. Zamezí tomu barierový postřik venkovního úpatí budovy.vka

Lasius ninger

Ale mám takový dojem, že mají hnído v parapetě, protože pod parapet je vidím zalézat... co s tím? Přece, kdyby lezli od země, nedostalo by se jich tu tolik... Mám jich doma tolik, že se bojím používat své vlastní věci, protože se, např do propisek, ukrývají, a když se chystám vyndat propisku nebo tužku, vytáhnu s tím i mravence... A teď mi jich několik leze po monitoru...

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Ochrana proti spamu
1 + 3 =