Malilinký hmyz

Dobry den! Velmi vas prosim o radu. V novom dome byvame asi rok a od zaciatku registrujem po stenach lezuci malilinky hmyz. Je to najviac 1mm velke, priesvitne alebo az bledohnede. Neviem ani co je to, ani ako sa toho zbavit. ak to takto pojde dalej, coskoro budeme znova malovat, lebo uz ma nebavi donekonecna behat s vysavacom...bojim sa aby ten hmyz nadorastol do vacsich rozmerov. to uz si neviem predstavit, co potom.

Podívejte se jestli nejde o Pisivky

uz som to pozerala. tieto "nase" maju postatne mensiu hlavicku a vacsie brusko

zkuste to líp popsat. Má to křídla? jak se pohybuje - běhá, poskakuje - když do něj "šťouchnete". Kde se hlavně vyskytuje? - na stěně u v kuchyni, koupelně, jsou v blízkosti rostliny?

Nie, nemaju kridla. pohybuju sa rychlou chodou, neskacu. Telicko je vacsie ako hlavicka. nema "krk"-hlavicka je priamo spojena s telom. vyskytuje sa vsade-v spalni, na zachode, v kuchyni, v izbe. rastlin nemam vela, skoro ziadne. mam pocit, ze to vylieza spod podlahy...aj by som to odfotila, ale je to take mrnave, ze sa to neda ani poriadne odfotit

no...asi som uz na to prisla...vzala som lupu a stouchla...ono to dokonca aj skace..a zrejme je to pisivka.. lebo som nasla vacsieho jedinca a tam to bolo dobre vidiet...tak teraz, ked viem, co to je, ako s tym bojovat? vetrame, no neprekurujeme. pomohol by napr. dalsi zdroj tepla-krb, alebo nieco podobne?

ano, jsou velmi malé a vyfotit je, je velmi složité. Pisivky se tady řeší na více místech třeba tady http://www.skudci.com/foto-co-je-za-potvory

dakujem velmi pekne za rady. dufam, ze sa nam ich podari zlikvidovat.

Ach ano mám to doma taky pokusím se to co nejlépe popsat:
ma to světlounce hnědou barvu - až průhlednou nemá to křídla ani to neskáče pouze běhá asi 0,5mm opravdu mini brouček navíc se vždy objeví v počtu např. 3 a objevují se až tak ve 22:00 běhají opravdu rychle někdy bývají i nazrzlí nevím si rady a navíc běhají po zdi vedle postele - v ložnici prosím pomoc!!!!!!

Přidat komentář

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Comment Upload
Můžete nahrát obrázek
Files must be less than 64 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.